Η σταθερότητα…οδηγός για τον Μιχάλη Αναστασάκη

Ο Μιχάλης Αναστασάκης παρότι ξεκίνησε νωρίς τις εμφανίσεις του στη θερινή σεζόν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη σφύρα μακρία. Δύο αγώνες, εννέα έγκυρες βολές και πέντε προσπάθειες πάνω από τα 76,00 μ. με αποκορύφωμα το 76,63 μ. της Θεσσαλονίκης, που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του. Διόλου άσχημα.

Ο ρίπτης του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, αφού οι εμφανίσεις του σε Σαμορίν και Θεσσαλονίκη δείχνουν πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει βολές πολύ πάνω από τα 77,71 μ., που είναι το ατομικό του ρεκόρ.

“Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα, την οποία αποκτώ αγώνα με τον αγώνα. Είδαμε τους δύο αγώνες μου σε Σαμορίν και Θεσσαλονίκη και εντοπίσαμε κάποια τεχνικά λάθη, τα οποία θα επιδιώξουμε να βελτιώσουμε, ώστε στους αγώνες που ακολουθούν να είμαι σε θέση να κυνηγήσω ακόμη μεγαλύτερες βολές”, είπε ο αθλητής από την Κρήτη και συμπλήρωσε: “Θα ακολουθήσει περίοδος προετοιμασίας, προκειμένου να μπω και πάλι σε αγώνες τον Μάιο. Υπάρχει κι ένα μίτινγκ στη Βραζιλία στις 28 Απριλίου, στο οποίο δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα συμμετάσχω”.

Ο Αναστασάκης έχει ήδη στην άκρη του μυαλού του και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (77,50 μ.). “Νιώθω πως στους επόμενους αγώνες θα είμαι σε θέση να πάω πιο μακριά. Στο πλάνο μου είναι να κυνηγήσω από τώρα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο”. Αναφορικά με το αν έχει στο μυαλό του βολές στα 80,00 μ., είπε: “Θέλω να προχωράω βήμα, βήμα. Εννοείται πως όταν είσαι σε ένα υψηλό επίπεδο θέτεις και τους ανάλογους στόχους. Σίγουρα τα 80,00 μ. είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Για να έρθουν, όμως, αυτές οι επιδόσεις θα πρέπει νωρίτερα να έχω σταθεροποιηθεί στα 78,00 μέτρα”.

Κατεβάστε την εφαρμογή