Run Greece Έτοιμο το Ηράκλειο να υποδεχτεί τους χιλιάδες δρομείς

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν  στη μεγάλη γιορτή Αθλητισμού και Πολιτισμού RUN GREECE-Ηράκλειο 2019 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου2019

απηύθυναν στο πλαίσιο  Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου στην Περιφέρεια Κρήτης, η οργανωτική επιτροπή, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα.

Το «Run Grecce-Ηράκλειο» οργανώνεται για έβδομη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, με τοπικούς χορηγούς και υποστηρικτές τα S.M. Χαλκιαδάκής, τις Μινωικές Γραμμές, το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια» και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων. Αφορά αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, η Πρόεδρος του  ΔΟΠΑΦΜΑΗ Μαρία Κασσωτάκη η οποία και εκπροσώπησε τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου για θέματα αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά και ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης, τόνισαν τη δυνατότητα της Κρήτης να γίνει αθλητικός προορισμός  μέσα  και από το μεγάλο αυτό  Αθλητικό και Πολιτιστικό γεγονός  RUN GREECE 2019 όπου φέτος μεγάλος χορηγός των αγώνων είναι τα SUPER MARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού των αγώνων Super market Χαλκιαδάκης Μιχάλης Τσαγκαράκης καθώς και ο Πρόεδρος των Τουριστικών-ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης που ανακοίνωσε ότι και φέτος θα δοθεί στους νικητές ως έπαθλο μια εβδομάδα διακοπών σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Επίσης στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο νικητής Μεσογειακών Αγώνων  σε μαραθώνιο δρόμο Γιώργος Αφροδακός και ο νικητής Πανελληνίων Αγώνων στους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Γιάννης Αντωνακάκης καθώς και  ο τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα Μάρκος Καλούδης.

Όπως και πέρυσι το RUN GREECE Ηράκλειο θα διεξαχθεί στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ και στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση έξω από το στάδιο στην οδό Σπύρου Μουστακλή, διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο προς το «Τάλως» και επιστροφή και τερματισμό μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

Δίνεται λοιπόν και φέτος η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να αισθανθούν τη χαρά του τερματισμού σε ένα από τα καλύτερα στάδια της χώρας μας, που διετέλεσε ολυμπιακή εγκατάσταση, προσφέρει καθημερινά τα μέγιστα στον αθλητισμό του νησιού μας και στο οποίο έχουν αγωνιστεί αθλητές παγκοσμίου επιπέδου και έχουν διεξαχθεί αγώνες ξεχωριστής αθλητικής αξίας.

Σε δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκαν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης

Οι προσδοκίες είναι φέτος πολύ μεγάλες για την εκδήλωση ,γιατί είχαμε τα προηγούμενα χρόνια μια μεγάλη χορηγία από τη WIND σε όλη την Ελλάδα την  οποία και ευχαριστούμε για την προσφορά της η οποία ήταν τεράστια .Φέτος όμως η χορηγία έχει μια τοπικότητα , είναι τα super market Χαλκιαδάκης και τα ευχαριστώ για αυτό γιατί χωρίς την χορηγία τους, που προέκυψε η ανάγκη την τελευταία στιγμή ,πιθανώς να μην είχαμε φέτος τον αγώνα  η να υποχρεωνόταν η Περιφέρεια για να μην χαθεί η πολύ μεγάλη αυτή προσπάθεια, να καλύψει και αυτό και θα το κάναμε με ευχαρίστηση γιατί είναι πρόδρομος μεγάλων εκδηλώσεων που μπορούν να κάνουν το Ηράκλειο προορισμό αθλητικό.

Οι εγκαταστάσεις του σημερινού αεροδρομίου μπορούν να εξελιχθούν στον τεράστιο πλούτο αυτής της πόλης αν την αναπτύξουμε την περιοχή σωστά και μπορούν να αναπτυχθούν και τα ιδιωτικά ακίνητα και τα δημόσια ακίνητα ώστε να συμπληρωθούν οι αθλητικές υποδομές που έχουμε ανάγκη για να έχουμε μεγάλα γεγονότα και μεγάλη επισκεψιμότητα . Είναι τεράστιο στοίχημα για όλους μας αυτό περνάει από την επιτυχία του αγώνα και για αυτό καλώ τους πάντες να συμμετέχουν.»

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης

«Με μεγάλη χαρά σήμερα ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των  προετοιμασιών του RUN GREECE 2019  την Κυριακή 7 Απριλίου στο Ηράκλειο . Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών να συμμετέχουν και να απολαύσουν τη χαρά που προσφέρουν οι αγώνες του Run Greece και επίσης να απολαύσουν αυτή την όμορφη διαδρομή που έχει επιλεγεί από την οργανωτική Επιτροπή.

Για όλους μας και για την Περιφέρεια Κρήτης είναι ένα ιδιαίτερο και σημαντικό αθλητικό γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού που αυτό πιστεύω επιδιώκουμε  όλοι . Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση»

Εκπρόσωπος ΣΕΓΑΣ στην Κρήτη Παναγιώτης Αντωνακάκης

« Το RUN GREECE είναι η μαζικότερη εκδήλωση λαϊκού αθλητισμού στην Κρήτη. Ουσιαστικά σήμερα αρχίζει το Run Greece 2019 με μεγάλο κεντρικό  χορηγό τα super market Χαλκιαδάκης. Στον ΣΕΓΑΣ είχαμε μια μεγάλη αμηχανία με την αποχώρηση της WIND στο θέμα της κεντρικής χορηγίας, είμαστε όμως η πρώτη πόλη που άμεσα κάλυψε το κενό . Ευχαριστούμε τα super market Χαλκιαδάκης που άλλη μια φορά  δείχνουν πόσο κοντά είναι στον Αθλητισμό. Χαιρετίζουμε λοιπόν την αρχή της προσπάθειάς μας για το RUN GREECE 2019 .

Μαρία Κασσωτάκη πρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ, εκπροσώπησε τον Αντιδήμαρχο για θέματα  Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά

« Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τα τελευταία χρόνια όλες τις αθλητικές Οργανώσεις που πραγματοποιούνται και το έχει αποδείξει .Στοχεύουμε και εμείς  στον αθλητικό τουρισμό. Σαν εκπαιδευτικός θα ήθελα να καλέσω και όλα τα σχολεία να συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός και όλους τους δημότες μας.»

Μιχάλης Τσαγκαράκης εκπρόσωπος SUPER MARKET Χαλκιαδάκης

Θέλω να εκφράσω την περηφάνια που νιώθουμε κι την ευγνωμοσύνη που μας  μας δίνει η δυνατότητα να μπούμε μεγάλοι χορηγοί της μεγάλης αυτής γιορτής για τον αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη κρητική εταιρεία που  αναλαμβάνει κάτι τόσο μεγάλο και μαζικό για τον αθλητισμό στον  τόπο μας και είναι μέσα στην στρατηγική των super market Χαλκιαδάκης να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας Και αυτό γίνεται μέσα από δύο βασικούς πυλώνες Ο πρώτος είναι να προωθήσουμε την υγιεινή διατροφή και ο δεύτερος τον αθλητισμό. Έτσι δίνουμε την ευκαιρία σε όλους να αθληθούν στηρίζοντας και Ακαδημίες και φορείς και Σωματεία αλλά ταυτόχρονα προβάλλοντας και στηρίζοντας και αθλητικά δρώμενα όπως αυτό του RUM GREECE.

Μιχάλης Βλατάκης ,πρόεδρος των τουριστικών-ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης

«Οι τουριστικοί πράκτορες Κρήτης πιστοί στη φιλοσοφία μας ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία αλλά και ότι  και τα αθλητικά γεγονότα σαν το RUN GREECE συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν υποστηρίζουμε και φέτος  το RUN GREECE. Αποφασίσαμε να δώσουμε και τη φετινή χρονιά ως έπαθλο μια εβδομάδα διακοπών  σε ξενοδοχεία 4 & 5  αστέρων για τους νικητές.»

Γιώργος Αφροδακός : Νικητής Μεσογειακών Αγώνων  σε μαραθώνιο δρόμο

«Αυτό το μαζικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν από μικρά παιδιά μέχρι και άτομα μικρής ηλικίας σε όλο το φάσμα της διοργάνωσης ,είναι πραγματικά ένα κοινωνικό φαινόμενο . Επιτέλους φτάσαμε στο σημείο να φροντίζουμε και το σώμα μας και το μυαλό μας.»

Γιάννης Αντωνακάκης :Νικητής Πανελληνίων Αγώνων στους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

 « Θα ήθελα να καλέσω όλους τους Ηρακλειώτες,  όλους τους Κρητικούς να συμμετέχουν σε τέτοιους αγώνες γιατί είναι μια πρόληψη πάνω στις ασθένειες. Θα ήθελα να καλέσω επίσης όσοι συμμετέχουν στους αγώνες να πηγαίνουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να μην υπερβάλουν. Καλό θα ήταν επίσης να επισκεφτούν ένα γιατρό πριν να μπουν στον  αγώνα .»

Κατεβάστε την εφαρμογή