Σάκης και Ανδρικοπούλου στις πρώτες θέσεις στα 3χλμ.

Με τη συμμετοχή περίπου 3.500 δρομέων, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, διεξήχθη ο αγώνας 3 χλμ «Σοκολάτα υγείας Παυλίδη» στο πλαίσιο του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν στον αγώνα δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Νίκος Σάκης σε 8.53 και τον ακολούθησαν με μικρή διαφορά ο Γιώργος Σταμούλης σε 8.57 και ο Αλέξανδρος Σουκούλης σε 9.02. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ αγώνα κρατάει από το 2015 ο Γιώργος Μίνος με 8.35.
Ο νικητής, Νίκος Σάκης, τόνισε: «Ευτυχώς δεν με επηρέασε η ζέστη, διότι είναι μικρή η διαδρομή. Φαντάζομαι ότι οι υπόλοιποι θα είχαν δυσκολίες. Είναι η τρίτη φορά που τρέχω στο τριάρι. Μου αρέσει γιατί είναι σύντομος ο αγώνας και μπορείς και ζεις τη γιορτή αυτή στο κέντρο της Αθήνας. Είναι θετικό ότι διαρκώς αυξάνονται οι συμμετοχές».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σταμούλης δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Παναγιώτη Χαραμή και τον σύλλογο μου το Παλαιό Φάληρο. Είναι μία άψογη διοργάνωση και μου αρέσει που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας». Ο τρίτος του σημερινού αγώνα, Αλεξανδρος Σουκούλης, είπε: “Αν και είμαι 1500άρης και προετοιμάζομαι για τον ανοιχτό στίβο ήταν μέσα στους στόχους μου να είμαι στα μετάλλια του Ημιμαραθωνίου. Θα ήθελα να κατέβω τα 9 λεπτά, αλλά κατάφερα να έχω καλύτερο χρόνο από το περσινό μου ρεκόρ”.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 10.24, δεύτερη ήταν η Γλυκερία Σκάρκου με 10.33 και τρίτη ήταν η Έλλη Κουκουβιτάκη με 11.17. Η Ζωή Ανδρικοπούλου τόνισε μετά τη νίκη της: «Κάθε χρόνο έρχομαι και τρέχω εδώ. Μπορώ να πω ότι λατρεύω να τρέχω στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Είναι ένας αγώνας εντός της πόλης σε μία υπέροχη διαδρομή, με τον κόσμο να μας δίνει ώθηση. Το απόλαυσα πραγματικά».

Από την πλευρά της η Γλυκερία Σκάρκου δήλωσε: «Σε αγώνες που συναγωνίζομαι μεγάλες αθλήτριες, στόχος δεν είναι η θέση αλλά η επίδοση, από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένη σήμερα. Είναι πολύ ωραίο που βλέπουμε το κέντρο της Αθήνας πλημμυρισμένο από δρομείς και όχι από αυτοκίνητα όπως συνήθως. Θα ήθελα πάρα πολύ να τρέξω και του χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου, Παναγιώτη Χαραμή και τον φυσιοθεραπευτή μου, Αναστάσιο Ψαρογιάννη. Πάντα μετά τον αγώνα είμαι ξεκούραστη και χαρούμενη, όπως και στην προπόνηση, η οποία διαρκεί μία ώρα και επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές την εβδομάδα».

Τέλος, η Έλλη Κουκουβιτάκη είπε: «Είμαι ικανοποιημένη από τον αγώνα μου. Είχε καλό καιρό και αυτό μας βοήθησε όλους στον αγώνα. Ήταν ένας όμορφος αγώνας , καλά οργανωμένος και πάντοτε είναι ωραίο να τρέχεις στο κέντρο της Αθήνας».

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή