8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: 4ήμερο γιορτής, άθλησης και υγείας

Για τέσσερις ημέρες ο 8ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας προσφέρει σε όλους τους φίλους του τρεξίματος και όχι μόνο, μία γεμάτη εμπειρία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει. Την Κυριακή (17/3) το κέντρο της πόλης θα γεμίσει από ένα ανθρώπινο ποτάμι δρομέων και όχι μόνο.

Το αγωνιστικό κομμάτι είναι απλά η κορωνίδα ενός τετραημέρου το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλά κομμάτια ακόμα. Η αρχή έγινε την Πέμπτη με την καθιερωμένη EXPO η οποία φιλοξενείται στη HELEXPO στο Μαρούσι. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πρώτοι από κοντά και να προμηθευτούν όλα τα νέα αθλητικά και δρομικά είδη και αξεσουάρ, τα προϊόντα και υπηρεσίες διατροφής, άσκησης και υγείας που συμπληρώνουν τις ανάγκες κάθε δρομέα και φίλου του αθλητισμού.

Παράλληλα με την Έκθεση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, γίνεται και η Έκθεση “SPORTS SHOW”, μία άρτια διοργάνωση με πυρήνα τον αθλητισμό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, εμπλουτισμένο με αθλητικές εκδηλώσεις και events. Η έκθεση Athens Half Marathon EXPO εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου και θα λειτουργήσει μέχρι το Σάββατο 16 Μαρτίου παράλληλα με το κέντρο εγγραφών και τις ώρες 10:00 έως 20:00.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου το Δ|Υ|Ο FORUM, ο Θεσμός που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας, κοινό και επιχειρήσεις, πιστό στο ραντεβού, έρχεται στο Ζάππειο, με ελεύθερη είσοδο, προωθώντας την Ιπποκράτεια Θεωρεία που βασίζεται στο τρίπτυχο, πρόληψη, άσκηση και διατροφή, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ομορφιά, την ευεξία και την ισορροπία σώματος &ψυχής.

Οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή 17 Μαρτίου. Την ημέρα του αγώνα θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν αξιόπιστα για όλα τα νέα δεδομένα και τις  εξελίξεις σε θέματα υγείας και άσκησης, ομορφιάς και υγιεινής διατροφής, με στόχο την αναγέννηση σώματος και ψυχής και τελικά την ευεξία και το wellbeing.

Όλα αυτά φυσικά αποτελούν το… ορεκτικό για το κυρίως πιάτο της Κυριακής. Από τις 9 π.μ. χιλιάδες δρομείς θα συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο και θα ακολουθήσουν οι εκκινήσεις στα 5χλμ, 3χλμ και το 1χλμ πριν κλείσει το αγωνιστικό πρόγραμμα. Όλα αυτά υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και φυσικά το χειροκρότημα των θεατών που θα βρίσκονται σε όλη τη διαδρομή.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του 8ου Ημιμαραθωνίου για τις επόμενες ημέρες αλλά και οι ώρες εκκίνησης των αγωνισμάτων την Κυριακή.

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

HELEXPO MAROUSSI – ATHENS Half Marathon EXPO & Κέντρο Εγγραφών

Ώρες Λειτουργίας 10.00 – 20.00

Η Μέρα του Αγώνα Έφτασε!

Κυριακή 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)

09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου

Ώρα ολοκλήρωσης Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 12.10μμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)

09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ “ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ”

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 3χλμ “ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ”: 10.00πμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)

09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα 1000μ: 10.00πμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος – Μητροπόλεως)

11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 13.00μμ

**Όλοι οι αγώνες τερματίζουν μπροστά στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφ. Αμαλίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή