Έγιναν τα εγκαίνια της Athens Half Marathon Expo και του Κέντρου Εγγραφών

φωτογραφίες: eurokinissi/Αντώνης Νικολόπουλος

Με τα εγκαίνια της Athens Half Marathon Expo (14-16 Μαρτίου) άρχισε επισήμως η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Αρκετοί δρομείς, αλλά και επισκέπτες της έκθεσης περίμεναν έξω από το HELEXPO MAROUSSI μέχρι να ανοίξει τις πύλες του ώστε να μπορέσουν να περιηγηθούν τα περίπτερα των εκθετών αλλά και να παραλάβουν το υλικό τους για να τρέξουν την Κυριακή σε έναν από τους αγώνες του 8ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας αφού παράλληλα λειτουργεί και το Κέντρο Εγγραφών.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου και γ.γ. του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής εγκαινίασε την αθλητική έκθεση που φιλοξενείται στο Μαρούσι κι ευχήθηκε να είναι επιτυχημένη, όπως και η διοργάνωση της Αθήνας. Δίπλα του στάθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, ο ειδικός γραμματέας Θανάσης Ράπτης, ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζαγάρης και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΛΣΜΑΥ, Γιώργος Διαμαντής.

«Είναι αλήθεια ότι χρόνο με το χρόνο η διοργάνωση δημιουργεί καινούργες προοπτικές αλλά και καινούργες δυσκολίες. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι το… μικρό αδερφάκι του μαραθωνίου της Αθήνας, που γίνεται οκτώ χρονών φέτος και ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 23.000 με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής ενώ είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αυξάνονται θεαματικά και οι συμμετοχές από το εξωτερικό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τη συμμετοχή στη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής και την καθοριστική συμβολή των χορηγών μας.

Να ευχηθώ εκ μέρους του προέδρου μαςΚώστα Παναγόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς. Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους φορείς και τα Υπουργεία που συνεργάζονται σε αυτήν την προσπάθεια και ιδιαίτερα τους εθελοντές μας, που αποτελούν την ψυχή αυτής της διοργάνωσης και γενικότερα των διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ. Επίσης να ευχαριστήσω τα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικά την κρατική τηλεόραση που βρίσκεται πάντα δίπλα μας σε όλες τις εκδηλώσεις και μάλιστα σε αυτές που αφορούν τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Επειδή βρισκόμαστε χρονικά στο σημείο που αρχίζει η Άνοιξη και θα είναι η πρώτη μαζική έξοδος των Αθηναίων αλλά και γενικότερα των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, εύχομαι η διοργάνωση να σηματοδοτήσει  την Άνοιξη που έρχεται και φέρνει αισιοδοξία και χαρά σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του μαραθωνίου και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής και συμπλήρωσε:

«Το φετινό στοίχημα είναι να τερματίσουν όλοι οι δρομείς υγιείς χωρίς προβλήματα και βεβαίως να δούμε και την επίτευξη καλών επιδόσεων που έχουν να κάνουν με τη διαδρομή σε όλους τους επιμέρους αγώνες για να σηματοδοτήσουν έτσι τους καινούριους στόχους των δρομέων.

Να τονίσουμε ότι στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου, όπου εκεί θα τρέξουν οι επίσημοι αθλητές των σωματείων μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς που θα μετάσχουν στον αγώνα».

Ο πρωταθλητής του μαραθωνίου, Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος θα λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έδωσε το “παρών” στο εκθεσιακό κέντρο και είπε μεταξύ άλλων: : «Θέλω να είμαι μέσα στα μετάλλια με μια καλή επίδοση. Είναι μια διαδρομή με ιδιαιτερότητες. Έχει ανηφόρες, ενώ ανηφορικό είναι και το τελευταίο χιλιόμετρο συνεπώς πρέπει να διατηρήσουμε δυνάμεις για το σκέλος πριν από τον τερματισμό. Όπως είδα ο καιρός θα είναι καλός και αυτές οι θερμοκρασίες με εξυπηρετούν, καθώς δεν μου ταιριάζει ο κρύος καιρός. Αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή μου και είμαι πολύ χαρούμενος. Ήθελα πολύ να λάβω μέρος στον αγώνα»

Κατεβάστε την εφαρμογή