Με αγάπη από την Κοζάνη στην Ημιμαραθώνιο

Μια από τις πιο ξεχωριστές συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας θα είναι αυτή του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία της Κοζάνης.

Τέσσερα παιδιά από το σχολείο θα αγωνιστούν στα 1000 μ. με συνοδούς τη γυμνάστριά τους, τον διευθυντή του κέντρου και τον οδηγό του ειδικού λεωφορείου, με το οποίο θα ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Η γυμνάστρια των παιδιών, Δώρα Καψάλη, όπως τόνισε έψαχνε καιρό να βρει αγώνες στους οποίους θα μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά. “Έμαθα για τη διοργάνωση κι αμέσως έκανα τις ενέργειες, ώστε να δηλώσουμε συμμετοχή για τα παιδιά. Η εξυπηρέτηση και η ενημέρωση που είχα από τους διοργανωτές ήταν εξαιρετική και για εμάς που είχαμε να οργανώσουμε και το ταξίδι αυτό ήταν πολύ σημαντικό”, επεσήμανε η δασκάλα των παιδιών και εξήγησε τους λόγους που δήλωσαν συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας: “Θέλω πολύ να συμμετέχουν σε αγώνες. Προσφέρει μεγάλη χαρά στα παιδιά, τα κοινωνικοποιεί και τους δίνει την ευκαιρία να συνυπάρχουν με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μόνο μέσω του αθλητισμού μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό. Αυτούς τους αγώνες σαν τον Ημιμαραθώνιο τους προτιμώ περισσότερο από τις διοργανώσεις που απευθύνονται αποκλειστικά σε ΑμεΑ, καθώς έτσι προωθείται η συνύπαρξή τους με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Μια τέτοια διαδικασία έχει και εκπαιδευτική σημασία για όλους τους συμμετέχοντες”.

Η κ. Καψάλη που έχει ψυχοκινητική ειδίκευση τόνισε ότι δεν έχουν ενθουσιαστεί με τη συμμετοχή μόνο τα τέσσερα παιδιά αλλά τόσο η ίδια, όσο και ο διευθυντής του ΚΕΚΑ ΑμεΑ, Αστέριος Τσάγιος που θα τρέξουν μαζί τους στους αγώνες: “Θα είμαστε συνοδοί και θα αγωνιστούμε κι εμείς. Το περιμένουμε με μεγάλη χαρά. Τα παιδιά είχαν συμμετάσχει και σε αγώνες Special Olympics. Έχει περάσει καιρός από τότε και τους έλειπε αυτό. Δείχνουν πόσο το λαχταρούν και ρωτούν ακόμη και τι θα φορέσουν στον αγώνα. Ετοιμάσαμε μπλουζάκια με το σχολείο μας. Ερχόμαστε οργανωμένοι!”.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία της Κοζάνης υποδέχεται τα παιδιά αφού ολοκληρώσουν τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Κατεβάστε την εφαρμογή