ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 10 Σχολεία και 23 Οργανώσεις στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Δέκα σχολεία θα στηρίξουν έμπρακτα τον 8ο Ημιμαραθώνιο με εκατοντάδες μαθητές να συμμετέχουν ως εθελοντές στη γιορτή της Αθήνας.

Η γιορτή της Αθήνας πλησιάζει.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου χιλιάδες δρομείς και πολίτες θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της για πολλές ώρες. Ανάμεσα σε αυτούς που θα βρεθούν εκείνη της μέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα είναι και εκατοντάδες μαθητές.

Δέκα σχολεία επέλεξαν να στηρίξουν το πρόγραμμα εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς μικρούς μαθητές να ζήσουν από κοντά μία μοναδική εμπειρία. Μέσα από τη συμμετοχή τους στον αγώνα τα παιδιά έρχονται ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό διασκεδάζοντας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν νέες φιλίες.

Φυσικά, από τη συμμετοχή τους στο εθελοντικό πρόγραμμα θα μάθουν και άλλα πράγματα τα οποία θα τους φανούν ιδιαίτερα σημαντικά στη ζωή τους. Δύο εξ αυτών είναι η ενδυνάμωση του πνεύματος της ομαδικότητας και της συνεργασίας, αλλά και η εκμάθηση της σημαντικότητας του τρίπτυχου Συνεισφορά – Αλληλεγγύη – Αλτρουισμός.

Η παρουσία τους στον Ημιμαραθώνιο θα βοηθήσει τους νεαρούς μαθητές να επιταχύνουν την ανάπτυξη των ηγετικών τους δεξιοτήτων και να αποκτήσουν θάρρος, επικοινωνία, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση και υπομονή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μικροί μαθητές θα πάρουν και βεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους το οποίο μετέπειτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετέπειτα στο Βιογραφικό τους σημείωμα.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

2ο ΓΥΜΝ. ΓΛ. ΝΕΡΩΝ

Ιόνιος Σχολή (ΙΒ ΔΙΠΛΩΜΑ)

6ο Γυμνάσιο Αθηνών

2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ο ΠΛΑΤΩΝ (IB ΔΙΠΛΩΜΑ)

Λεόντειος Σχολή Ν. Σμύρνης

3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Σ.Π.Α)

Εθελοντές: Η κινητήρια δύναμη του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Άνθρωποι κάθε ηλικίας μεμονωμένα, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες στηρίζουν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο. Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας (ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας- ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνουν την ετήσια γιορτή της πόλης στην οποία θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 23.000 δρομείς στις τρεις αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ., 3χλμ.), ενώ αυξημένη θα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των δρομέων από το εξωτερικό.

Για να στεφθεί σε επιτυχία η διοργάνωση για μία ακόμα χρονιά, είναι απαραίτητη η συμβολή χιλιάδων εθελοντών. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μεμονωμένα, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες με το έργο τους και την καλή τους διάθεση, συμβάλλουν αποφασιστικά στη διεξαγωγή του αγώνα. Παράλληλα, στέλνουν κι ένα σπουδαίο μήνυμα για τη σημασία της προσφοράς.

Βασιζόμενο στις αρχές της ανιδιοτελούς προσφοράς, το πρόγραμμα Εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου Αθήνας εμπνέει μια μεγάλη και ενθουσιώδης ομάδα εθελοντών που μέσα από τις θέσεις που κατέχουν την ημέρα του αγώνα προσφέρουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στους δρομείς χαρίζοντας ζεστά χαμόγελα υποστήριξης σε όλους.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα Εθελοντισμού του Ημιμαραθωνίου πατήστε εδώ. (https://athinahalfmarathon.gr/index.php/el/volunteers-gr)

Αναλυτικά οι εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

 1. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
 2. RSF
 3. Ελληνική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού
 4. Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
 5. Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντριατικής
 6. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής
 7. Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων
 8. Παγκρήτιος Ένωσις
 9. Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών
 10. Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχια 2004+
 11. Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα
 12. Ιόνιος Σχολή
 13. Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων
 14. Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης
 15. Εκπαιδευτήρια ο ”ΠΛΑΤΩΝ”
 16. 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
 17. 6ο (πρώην ΣΤ΄) Γυμνάσιο Αθηνών
 18. GPSF – Greek Pharmaceutical Students’ Federation
 19. Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών
 20. Εθελοντές πολιτικής προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας
 21. V Strom Riders Hellas
 22. Ποδηλατό-δραση
 23. Εθελούσιοι – Εθελοντές αθλητισμού – πολιτισμού

Κατεβάστε την εφαρμογή