Η ισχύς εν τη… συνεργασία

O ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2019, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στο Σύνταγμα, είναι ένα μαζικό γεγονός, το οποίο ο ΣΕΓΑΣ οργανώνει με την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε σχετικά με τον ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2019: «Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο και θέτει την Αθήνα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, γεμίζοντάς μας με υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον.
Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, όπως αυτή, αποτελούν πάντοτε μία ευκαιρία για να προβάλουμε τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Κοινή μας αφετηρία και στόχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνουμε να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές τουρισμού και πολιτισμού για την πόλη μας, προωθώντας τα πλεονεκτήματα της και λειτουργώντας ως πόλος έλξης για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και μια πρώτη γνωριμία με τη ζωντάνια της Αθήνας μας. Σας καλωσορίζουμε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας!»

Εκπροσωπώντας την συνδιοργανώτρια του αγώνα Περιφέρεια Αττικής, ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας, επεσήμανε από την πλευρά του: «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς και αποτελεί πλέον, μαζί με τον Μαραθώνιο σημείο αναφοράς. Είναι ένας θεσμός που συμβάλλει στην προαγωγή του μαζικού αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, στα πλαίσια του αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας. Είναι μια γιορτή, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καθιερωθεί και καταξιωθεί τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, ως ένα μεγάλο μαζικό δρομικό γεγονός.
Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του αθλητικού αυτού γεγονότος και τις αξίες που πρεσβεύει, στέκεται αρωγός για ακόμα μία φορά και ως συνδιοργανωτής αθροίζει τις δυνάμεις της με τον ΣΕΓΑΣ για την άρτια διεξαγωγή του.
Είμαι βέβαιος ότι και φέτος η συμμετοχή του κόσμου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, και θα ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στις αρχές της άνοιξης.
Εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής καθώς και όλων όσων εργάζονται για την εύρυθμη διεξαγωγή του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ευχόμαστε ολόψυχα η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και οι χιλιάδες δρομείς να απολαύσουν τον αγώνα και τη χαρά της συμμετοχής.»

Ο μεγαλύτερος δρομικός αγώνας της Άνοιξης, περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα με μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική: τον Ημιμαραθώνιο, τον Αγώνα δρόμου 5χλμ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, τον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗ και τον Αγώνα δρόμου 1.000 μ. παιδιών και ΑΜεΑ CHIQUITA, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί το 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου

Κατεβάστε την εφαρμογή