Γλασκώβη 2019: Αξιοπρεπή παρουσία από Σκαρβέλη, δυνατοί τελικοί στην πρώτη ημέρα

Εξαιρετικός αγώνας έγινε στον τελικό της σφαιροβολίας, εκεί όπου μετείχε και ο πρωταθλητής μας Νικόλας Σκαρβέλης. Ο Πολωνός Μίχα Χάρατικ (Πολωνία) ήταν νικητής με 21,65 μ., επίδοση που είναι ατομικό του ρεκόρ και κορυφαία στην Ευρώπη.

Ο νικητής το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου πέτυχε την μεγάλη βολή στην πρώτη προσπάθεια, ενώ είχε δύο ακόμη έγκυρες βολές στα 21,33 μ. και 21,43 μέτρα. Ο Ντέιβιντ Στορλ ήταν δεύτερος με 21,54 μ. και κέρδισε μία θέση σε σχέση με τη διοργάνωση του Βελιγραδίου,αντίθετα με τον Τόμας Στάνεκ, που σήμερα ήταν τρίτος με 21,25 μ., ενώ στο Βελιγράδι δεύτερος. Ο Νικόλας Σκαρβέλης, για δεύτερη φορά σε μία ημέρα έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού ολοκλήρωσε με 20,13 μ., στην έκτη και τελευταία βολή. Ο πρωταθλητής μας είχε ακόμη βολές στα 19,49 μ., 19,87 μ., 19,68 μ. και 1,9,92 μέτρα και κατέλαβε την ογδόη θέση.

Οι Βρετανοί πανηγύρισαν σήμερα τα πρώτα τους μετάλλια στο πένταθλο, που παραμένει ένα από τα αγαπημένα τους αγωνίσματος. Την ώρα που η άλλοτε κυρίαρχος του αγωνίσματος, Τζέσικα Ενις βρισκόταν στο στάδιο για τον σχολιασμό στο BBC, η Κατερίνα Τζόνσον Τόμσον και η Νιάμ Εμερσον έδιναν εξαιρετικό αγώνα στον αγωνιστικό χώρο. Η Τζόνσον Τόμσον επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μετά τη νίκη στην Πράγα το 2015 με 4.983 β., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η συμπατριώτισσα της ακολούθησε ε 4.731 β. και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ η τριάδα έκλεισε με τη Γαλλίδα Σολέν Νταμά με 4.723 β., επίδοση που είναι εθνικό ρεκόρ. Η Τόμσον χάρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Βρετανίας στο αγώνισμα.

Η πρώτη ημέρα των αγώνων έκλεισε με τα 3.000 μ. των γυναικών με το αγώνισμα που οι Βρετανοί είχαν στη λίστα τους ως ένα από τα δυνατά τους. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την Λάουρα Μούιρ, την κορυφαία δρομέα των τελευταίων ετών, που τερμάτισε την απόσταση σε 8.30.61 και βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων και έγινε η πρώτη μετέχουσα στη φετινή διοργάνωση, που υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι. Η Κονστάτζε Κλοστερχάφεν (Γερμανία) ήταν δεύτερη με 8.34.06 και η Μελίσα Κόρτνει (Μ. Βρετανία), τρίτη με 8.38.22 και νέο ατομικό ρεκόρ. Η Μ. Βρετανία όπως και το 2017 έτσι και φέτος κατέκτησε το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στην απόσταση. Η Μούιρ έδειξε σε δαιμονισμένη κατάσταση, αφού βελτίωσε το δικό της ρεκόρ διοργάνωσης κατά πέντε δευτερόλεπτα!

Κατεβάστε την εφαρμογή