Γλασκώβη 2019: Διπλή πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ με Καραλή και Φιλιππίδη (vid)

φωτογραφίες: eurokinissi

Ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα στον προκριματικό του επί κοντώ και έδειξε την αγωνιστική του ετοιμότητα ενόψει του αυριανού τελικού (20.10 ώρα Ελλάδας). Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη ολοκλήρωσε τον αγώνα του δίχως χαμένη προσπάθεια και μοιράτηκε την πρώτη θέση του προκριματικού με τον Πιοτρ Λίσεκ.

Ο Καραλής ξεκίνησε τις προσπάθειες του στα 5,50 μ. και συνέχισε στα 5,60 μ. και 5,70 μ. και πλέον διεκδικήσει στον αυριανό τελικό να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ (5,80μ.), το οποίο είναι ικανό να του δώσει θέση ακόμη και στο βάθρο των νικητών.

Στον τελικό του επί κοντώ θα δώσει το παρών γα μια ακόμη φορά στην καριέρα του ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 έχει μια ενόχληση στο γόνατο, που δεν τον αφήνει να κάνει τον αγώνα του όπως θα ήθελε, ωστόσο στον στον αυριανό τελικό θα προσπαθήσει να κυνηγήσει ακόμη και το βάθρο των νικητών, δεδομένο του ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε ανάλογες διοργανώσεις. Ο Φιλιππίδης είχε καλύτερο άλμα στα 5,60 μ. και μαζί με τον Πάβελ Βογιεκόβσκι συμπλήρωσαν την ομάδα των εννέα αθλητών, που προκρίθηκαν στον τελικό. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,35 μ.., 5,50 μ. και 5,60 μ. με την πρώτη και έκανε δύο άκυρα στα 5,70 μέτρα. Σε εκείνο το σημείο οι κριτές αποφάσισαν να διακόψουν τον αγώνα και να προκρίνουν εννέα άλτες στον τελικό, αφού μόνο ο Φιλιππίδης και ο Βογιεκόβσκι είχαν περάσει τα 5,60 μέτρα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να ολοκληρώσω τον αγώνα μου δίχως άκυρη προσπάθεια πρώτος στην κατάταξη. Είμαι πολύ καλά και θέλω να το δείξω στον αυριανό αγώνα. Δεν με αγχώνει το γεγονός ότι θα κληθώ αύριο να επιστρέψω στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θέλω να κυνηγήσω το μετάλλιο, δεν θα είναι εύκολο, γιατί το επίπεδο είναι υψηλό”, δήλωσε ο ενθουσιώδης νεααρός στη μικτή ζώνη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Φιλιππίδης, είπε: “Έχω το πρόβλημα με το γόνατο, το οποίο με κράτησε πίσω όλο αυτό το διάστημα και δεν με αφήνει να κάνω τον αγώνα μου όπως θα ήθελα. Παρόλα αυτά αύριο είναι ένας άλλος αγώνας, στον οποίο όλα είναι ανοιχτά και εγώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό”.

Οι οχτώ του τελικού

Kαραλής (Ελλάδα) 5,70 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,70 μ.
Γκουτορμσέν (Νορβηγία) 5,70 μ.
Λίτα (Γερμανία) 5,70 μ.
Στρέτσι (Ιταλία) 5,70 μ.
Γκορόχοβ (Ανεξάρτητος) 5,70 μ.
Σβάρντ (Σουηδία) 5,70 μ.
Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,60 μ.
Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,60 μ.

https://www.instagram.com/p/Bueqbrno0kF/

https://www.instagram.com/p/BueoCvsozua/

Κατεβάστε την εφαρμογή