Ο κοινωνικός αγώνας του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας


Για πέμπτη χρόνια ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας στηρίζουν το έργο ΜΚΟ προβάλλοντας το έργο τους μέσα στο πλαίσιο του αγώνα.
Η γιορτή της Αθήνας πλησιάζει, αφού το πρωί της Κυριακής (17/3) δεκάδες χιλιάδες δρομείς και θεατές αναμένεται να κατακλύσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας συνεχίζουν και φέτος ένα πρόγραμμα συνεργασίας με Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και κοινωφελή ιδρύματα, το οποίο εγκαινιάστηκε κατά τη διοργάνωση του 2015.

Όπως μεγαλώνει ο αγώνας έτσι αυξάνονται και οι ΜΚΟ που προβάλλονται σε αυτόν. Σε σχέση με πέρσι είχαμε τη συνέχιση τριών συνεργασιών και την προσθήκη ακόμα μίας. Σκοπός των διοργανωτών είναι πάντα η περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της διοργάνωσης και η ανάδειξή της σε όχημα ανάπτυξης δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωφελών Μη-Κερδοσκοπικών φορέων και οργανισμών.

Στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας συμμετέχουν οι παρακάτω Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Το WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 300 δράσεις προστασίας της μοναδικής ελληνικής φύσης. Βασική αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου, να συμβάλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μια ιατρική, ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο αποτελείται από 16 αντιπροσωπείες παγκοσμίως. Από την αρχή της δράσεις τους, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν δημιουργήσει πλήθος προγραμμάτων τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό με στόχο την παροχή ιατρικών, ψυχοκοινωνικών και άλλων υπηρεσιών σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Μακροπρόθεσμος στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι να καταστήσουν σαφές ότι η υγεία αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Η Ε.ΨΥ.ΜΕ είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 από επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται κυρίως σε κατοίκους του Πειραιά και των όμορων δήμων με αυτισμό, νοητική αναπηρία και ήπια ψυχιατρικά αλλά και τους κηδεμόνες – φροντιστές τους. Η Ε.ΨΥ.ΜΕ στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού ενισχύοντας την κοινωνική σταθερότητα και την ψυχική υγεία των ωφελουμένων από τα προγράμματα της. Τα προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και τα Κέντρα Ημερησίας φροντίδας είναι προσεχτικά σχεδιασμένα με κατεύθυνση τις πολυποίκιλες ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετεί.

H σχολή σκύλων – οδηγών “Λάρα”, είναι ΜΚΟ με σκοπό τη δωρεάν εκπαίδευση και παροχή, ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων σε ανθρώπους με απώλεια όρασης. Ιδρύθηκε το 2008 και μέχρι σήμερα, συμβάλλει δυναμικά στη διάδοση του θεσμού των σκύλων – οδηγών στην Ελλάδα. Έργο της είναι, η εκπαίδευση των ανθρώπων με απώλεια όρασης στην κινητικότητα και τον προσανατολισμό με το λευκό μπαστούνι και η προετοιμασία τους για λήψη σκύλου – οδηγού, η επίβλεψη εκτροφικών προγραμμάτων για την εξεύρεση των κατάλληλων σκύλων, η ενημέρωση του κοινού, η συνεκπαίδευση των σκύλων – οδηγών με τους χειριστές τους και η εφ’ όρου ζωής υποστήριξή τους, η εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού κι εθελοντών και η θέσπιση νομοθετικών πλαισίων που αφορούν στην ελεύθερη διέλευση των σκύλων – οδηγών. Η σχολή, απαρτίζεται κατά 90% από εθελοντές κι υποστηρίζεται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες.

Κατεβάστε την εφαρμογή