Και τώρα η Γλασκώβη για τον Κώστα Φιλιππίδη

Ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε σήμερα τον τελευταίο του αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης στο Κλερμόν Φεράν. Ο πρωταθλητής μας έδωσε το παρών στον αγώνα που διοργανώνει ο Ρενό Λαβιλενί, ωστόσο δεν ανέβηκε όσο ψηλά θα ήθελε, αφού ξεπέρασε τα 5,45 μ. και στη συνέχεια έκανε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5,60 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης θα αφήσει πίσω του την σημερινή του παρουσία και πλέον θα επικεντρωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ερχόμενης εβδομάδας.  Την καλή του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Πιοτρ Λισεκ (Πολωνία), που βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ ξεπερνώντας τα 5,93 μ., ύψος που υπερέβη και ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς.

Οι δύο αθλητές, που από σήμερα μοιράζονται την κορυφή του κόσμου, στη συνέχεια δοκίμασαν ανεπιτυχώς στα 6,03 μέτρα. Στην τρίτη θέση στον σημερινό αγώνα ήταν ο Κάρτους Μάρσαλ (Αυστραλία) με 5,87 μ., ενώ ακολούθησε με 5,80 μ. ο Ιταλός Κλαούντιο Στρέτσι, που δείχνει πως θα έχει ρόλο στη διοργάνωση της Σκωτίας. Το ίδιο ύψος ξεπέρασαν και οι Βογιεκόβσκι και Μπραζ, ενώ τα 5,70 μ. ξεπέρασε ο Γάλλος Αλεξ Τσαπέλ.
Καλός αγώνας έγινε και στις γυναίκες με τις Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) και Αντζέλικα Μπένγκστον που ξεπέρασαν τα 4,81 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή