Γκλασκώβη 2019: Η παρουσία της χώρας μας στο 34ο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (vid)

Στο Βελιγράδι έγινε πριν δύο χρόνια το 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή επτά αθλητών και αθλητριών μας που κατέκτησαν τρία μετάλλια και κράτησαν τη χώρα μας ψηλά στον πίνακα των μεταλλίων. 

Η Ελλάδα έχοντας στη σύνθεση της ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης, κατάφερε να παρουσιάσει μια πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και το δεύτερο στο σύνολο, αφού το 2015 ήταν δεύτερη στην Πράγα. Η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ ξεπέρασε τα 4,85 μ. στον απευθείας τελικό του αγωνίσματος και δεν άφησε κανένα περιθώριο στις υπόλοιπες μετέχουσες να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της.

Ο Κώστας Φιλιππίδης βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές εδώ και πολλά χρόνια, με συνέπεια σε μεγάλα άλματα και διακρίσεις. Το 2017 στο Βελιγράδι κατάφερε να το επισφραγίσει και με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με άλμα στα 5,85 μέτρα. Το τρίτο μετάλλιο της ελληνικής ομάδας ήρθε από την Βούλα Παπαχρήστου, που έχει καταφέρει τον τελευταία χρόνια να καθιερωθεί στο αγώνισμα. Η έμπειρη αθλήτρια κατέκτησε την τρίτη θέση με άλμα στα 14,24 μετρα.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε στην ίδια διοργάνωση και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που για μία θέση έμεινε εκτός τελικού στα 60 μ. εμπόδια. Ο Εμμανουήλ Καραλής,  ως έφηβος τότε, πήρε το βάπτισμα του πυρός, τις εμπειρίες και τις εικόνες, που του φάνηκαν πολύτιμες για τη συνέχεια. Στην αποστολή μετείχε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στον προκριματικό της σφαιροβολίας και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, στο ντεμπούτο της στην εθνική ομάδα σε ανάλογη διοργάνωση, που όμως έκανε άκυρη εκκίνηση στον προκριματικό των 60 μέτρων.
 
Η ομάδα μας κατέλαβε την έβδομη θέση στον πίνακα των μεταλλίων και την 12η στον πίνακα βαθμολόγησης. Η Πολωνία ήταν η ομάδα που βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των μεταλλίων με 7 χρυσά, ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα και ακολούθησαν οι Μ. Βρετανία (5-4-1) και Γερμανία (2-2-5). Συνολικά έστω και ένα μετάλλιο κατέκτησαν 25 από τις 49 χώρες που πήραν μέρος στη διοργάνωση.
Οι θέσεις των αθλητών/τριών
1η 4,85 μ. Κατερίνα Στεφανίδη επί κοντώ
2ος 5,85 μ. Κώστας Φιλιππίδης επί κοντώ
3η 14,24 μ. Βούλα Παπαχρήστου τριπλούν
11ος 5,50 μ.Εμμανουήλ Καραλής επί κοντώ
Ημιτελικός
8η 8.10/8.08 (πρ.) Ελισάβετ Πεσιρίδου
Προκριματικός
22ος Μιχάλης Σταματόγιαννης σφαιροβολία
– Ραφαέλα Σπανουδάκη 60 μ. ακυρώθηκε

Τα αποτελέσματα των αγώνων

Διαβάστε ακόμη

Η ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης

Το Emirates Arena και οι 35 στάσεις της διοργάνωσης

Το πρόγραμμα των αγώνων (ώρες Ελλάδας)

Κατεβάστε την εφαρμογή