Υψηλού επιπέδου αναμένεται το διεθνές μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” (9/6)

Η ομοσπονδία επιχειρεί να επιστρέψει φέτος στην ευρωπαϊκή αγορά της διεξαγωγής αγώνων με ένα δυνατό μίτινγκ εφάμιλλο των αντίστοιχων της Γηραιάς ηπείρου. Στις 9 Ιουνίου στο στάδιο “Ελενα Βενιζέλου” στα Χανιά,  θα γίνει το διεθνές μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” η διοργάνωση που προήρθε από τη συνένωση δύο σπουδαίων διοργανώσεων. 

Ο ΣΕΓΑΣ, ο Κύδων Χανίων και ο Ελευθέριος Βενιζέλος θα διοργανώσουν από κοινού ένα αγώνα, όπου φιλοδοξία όλων είναι να συγκεντρώσει στα Χανιά σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες και να καταστήσει και πάλι την Ελλάδα σημείο αναφοράς.  

Σε αυτό θα συντελέσει το γεγονός ότι το μπάτζετ της διοργάνωσης πλησιάζει τις 200.000 ευρών, ποσό που επιτρέπει στους διοργανωτές να σχεδιάσουν ένα μίτινγκ υψηλών προδιαγραφών.  Την Κυριακή (10/2) στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έγινε η πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στα έργα ανακατασκευής στο στάδιο, ενώ καθορίστηκαν και τα αγωνίσματα που πρότεινε ο ΣΕΓΑΣ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία παιδικής κερκίδας, που θα δώσει έντονο παλμό στη διοργάνωση.

Συνδιαργανωτές του μίτινγκ είναι η περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά. 
Τα αγωνίσματα που προτάθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία
Άνδρες: 100 μ., 400 μ., 800 μ., μήκος, σφαιροβολία

Γυναίκες: 100 μ., 400 μ., 800 μ., 100 μ. εμπ., ακοντισμός, μήκος, τριπλούν

Κατεβάστε την εφαρμογή