Εντονη δράση σε Μπέρμιγχαμ και Κωνσταντινούπολη

Στο Μπέρμιγχμ μεταφέρεται η δράση του IAAF Indoor tour, το Σάββατο (16/2) με τη διεξαγωγή του πέμπτου αγώνα της σειράς. Το επίπεδο της διοργάνωσης αναμένεται υψηλό, αφού πλέον η σεζόν οδεύει προς το κορυφαίο γεγονός, που δεν είναι άλλο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. 
 

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα συναντηθούν για δεύτερη φορά φέτος μετά τον αγώνα της Καρλσρούης και ευελπιστούν να κυνηγήσουν άλματα πάνω από τα 4,80 μέτρα. Αμφότερες έχουν ξεπεράσει τα 4,74 μ. και έχουν δείξει όχι μόνο σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και σε θέση να επαναλάβουν τον θρίαμβο του καλοκαιριού και να διεκδικήσουν εκ νέου δύο θέσεις στο βάθρο των νικητριών, αυτή τη φορά στη διοργάνωση της Γλασκώβης. Η Χόλι Μπράντσοου “παίζει” στην έδρα της και προερχόμενη από το 4,80 μ.  δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όπως και οι Κέιτ Ναζότ (4,86 μ. -ΗΠΑ) και Αλίσα Νιούμαν (4,71 μ. – Καναδάς), που έχουν κάνει φέτος καλές εμφανίσεις. 
Στο μήκος, ο κορυφαίος φέτος άλτης στον κόσμο, Μίλτος Τεντόγλου, θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το 8,23 μ. της Μαδρίτης και να κοντραριστεί με τον σπουδαίο Γιαν Ετσεβάρια, που έχει 8,12 μ. και δεν έχει καταφέρει ως τώρα στη σεζόν να βγάλει το μεγάλο άλμα.

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στην Κωνσταντινούπολη, θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών (Σάββατο, 16/2) με τη συμμετοχή 14 αθλητών και αθλητριών. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Δημήτρης Τσιάμης, που δείχνει σε θέση να κυνηγήσει άλμα στα 16,50 μ. που θα του δώσουν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κοντά στην επίτευξη ορίου είναι τόσο οι δύο αθλητές της σφαιροβολίας, ο Νικόλας Σκαρβέλης και ο Κυριάκος Ζώτος, όσο και ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μέτρα.  Στις δυνατότητες του Ανδρέα Δημητράκη είναι το όριο στα 1.500 μ. (3.45.00), ωστόσο ο αθλητής έχασε τη διάρκεια της σεζόν μέρος της προετοιμασίας του εξαιτίας τραυματισμού, γεγονός που είναι πιθανό να τον επηρεάσει. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες των αθλητών και αθλητριών να διεκδικήσουν τα όρια για Γλασκώβη, δεδομένο του ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η 21η Φεβρουαρίου.

Η ομάδα ταξιδεύει την Παρασκευή (15/2) για την Κωνσταντινούπολη, σε δύο γκρουπ και επιστρέφει την Κυριακή.

Η ομάδα

Άνδρες
60 μ.: Μάκης Στεργιούλης (Πανναξιακός ΑΟ)
60 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (Ελευθέριος Βενιζέλος)
800 μ.: Χαράλαμπος Λαγός (ΓΣ Τρικάλων)
800 μ.: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς)
1.500 μ.: Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός ΑΟ)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ)
Τριπλούν: Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής)
Σφαιροβολία: Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων)
Σφαιροβολία: Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
Γυναίκες
400 μ.: Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)
800 μ.: Νικολέτα Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας)
1.500 μ.: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς)
60 μ. εμπ.: Αναΐς Καραγιάννη (ΓΣ Κηφισιάς)

Επί κοντώ: Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)

Κατεβάστε την εφαρμογή