Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι έτοιμος να σπάσει ρεκόρ

φωτογραφία: eurokinissi

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης, το δεύτερο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας, ο 8ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας, θα γινει στις 17 Μαρτίου στους δρόμους της Αθήνας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ERGO έγινε γνωστό πως και ο φετινός αγώνας θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού περισσότεροι από 23.000 θα πάρουν μέρος στις τρεις αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ., 3χλμ.), ενώ αυξημένη θα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των δρομέων από το εξωτερικό.

Η συνέντευξη Τύπου άνοιξε με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας και είστε εδώ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Γνωρίζετε ότι για όλους μας, για τον ΣΕΓΑΣ, για την ERGO, για το Δήμο Αθηναίων, για την Περιφέρεια, αυτός είναι ένας αγώνας που πιστεύουμε πολύ. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας έχει όλα τα φόντα, όλες τις προοπτικές και τις δυνατότητες να εξελιχτεί σε ένα μεγάλο γεγονός όχι μόνο σε επίπεδο αγωνιστικό, αλλά να γίνει ένα μεγάλο event για τους κατοίκους και τις επισκέπτες της πόλης.

Είναι ένας αγώνας που μεγαλώνει σταθερά χρόνο με το χρόνο. Όλα δείχνουν ότι και φέτος θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις 23.000 συμμετοχές και είναι επίσης σημαντικό ότι θα ξεπεράσουμε τις πεντακόσιες και ενδεχομένως να φτάσουμε τις εξακόσιες, συμμετοχές από το εξωτερικό. Δρομέων που θα ταξιδέψουν όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από τις ΗΠΑ για να τρέξουν στους δρόμους της πόλης μας.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας είναι ότι μπορεί να εξελιχθεί στην αφετηρία της ανοιξιάτικης δρομικής ή και τουριστικής δραστηριότητας του οποιουδήποτε θέλει να πάρει μέρος σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα και ταυτόχρονα να επισκεφτεί μία από τις ομορφότερες και ιστορικότερες πόλεις του κόσμου.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα απαιτείται ο Ημιμαραθώνιος να εξελιχθεί σε μία ανοιξιάτικη γιορτή του οποίου θα αποτελεί το εμβληματικό στοιχείο, αλλά δεν θα είναι το μόνο. Θα πρέπει να συνδεθεί με δράσεις πολιτισμού, με τις τέχνες, την υγεία και την άσκηση. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε σιγά σιγά και να βαδίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στον ΣΕΓΑΣ κινούμαστε ήδη προς το δρόμο αυτό.

Συνεργαστήκαμε με την “Be Best”, μια εταιρία που κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα, καθιερώσαμε την EXPO προσπαθώντας να διευρύνουμε το πλαίσιο του αγώνα και φέτος μπαίνουμε σε μία καινούρια συνεργασία με το φόρουμ διατροφής και υγείας επιδιώκοντας σταδιακά να συνδέσουμε τον αγώνα και με άλλες τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Είναι προφανές ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία όλων. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια, τον ΕΟΤ, αλλά και τον μεγάλο χορηγό του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, την ERGO. Έχω ξαναπεί ότι η ERGO έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας και κάνει όλους μας να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Η ERGO έχει ξεπεράσει τα επίπεδα της απλής χορηγίας. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα η οποία δεν ξέρω πόσα μέλη θα φτάσει. Αριθμεί, ήδη, εκατοντάδες μέλη και κυρίως η ERGO λειτουργεί στη συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ, με έγνοια και φροντίδα για το μέλλον του αγώνα. Δεν είναι χορηγός, είναι ένας στρατηγικός εταίρος. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Κοκκάλα, τους συνεργάτες του και όλους τους εργαζόμενους για τη σχέση που έχουμε αναπτύξει. Είστε μέρος της οικογένειας μας και σας ευχαριστώ για αυτό».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ERGO, Θεόδωρος Κοκκάλας, είπε: «Πριν από χρόνια, πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε έργα που προσφέρουν στην κοινωνία και στον τόπο. Ήταν μια εύκολη απόφαση να στηρίξουμε τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Μια απόφαση, για την οποία δεν είχαμε δεύτερη σκέψη. Είναι μια άριστη διοργάνωση που ταιριάζει με το δικό μας προφίλ, καθώς επιδιώκουμε την αριστεία. Τιμή μας να είμαστε μαζί σας. Συμμετέχουμε ενεργά με μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο με μεγαλύτερη ομάδα. Θα είμαστε μαζί σας και στο μέλλον, εφόσον μας το επιτρέπουν οι συνθήκες. Θέλω να καλέσω όλους τους Αθηναίους στον αγώνα».

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο της Αθήνας και την ERGO, χάρη στους οποίους για άλλη μια χρονιά θα έχουμε μία δυνατή διοργάνωση. Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ μαζί σας για να χαιρετίσω τον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, μία διοργάνωση που ακολουθεί τα χνάρια του πανάρχαιου Μαραθωνίου της Αθήνας . Ο Ημιμαραθώνιος ανεβαίνει δυνατά στην κατάταξη των διεθνών αθλητικών γεγονότων μετατρέπεται σε σταθερό σημείο συνάντησης όλο και περισσότερων δρομέων και όλο και περισσότερων τουριστών που δίνουν ραντεβού στην Αθήνα στις αρχές της Άνοιξης. Το Υπουργείο Τουρισμού, η Υπουργός Έλενα Κουντουρά είναι πάντα δίπλα σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο ανεβαίνει στην κατάταξη των μεγάλων αθλητικών γεγονότων παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, στις αρχές της Άνοιξης δίνουν ραντεβού στην Αθήνα δρομείς απ’ όλο τον κόσμο. Η Αθήνα δεν αποτελεί πια ενδιάμεσο σταθμό, για διάλειμμα, αλλά ταξιδιωτικό προορισμό».

Ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, είπε: «Κύριε πρόεδρε του ΣΕΓΑΣ αγαπητοί φίλοι του ημιμαραθώνιου βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από την έναρξη του ημιμαραθωνίου και για εμάς του αιρετούς της διοίκησης της περιφέρειας είναι μία χρονιά απολογισμού του έργου μας. Κάνοντας ένα φλας μπακ μπορώ να διαπιστώσω τα καλά αντανακλαστικά μας. Σταθήκαμε δίπλα στην αρχαιότερη ομοσπονδία, την πιο καθαρή, τον ΣΕΓΑΣ και γίναμε στρατηγικοί εταίροι του 4ου Ημιμαραθωνίου. Είμαστε πέντε χρόνια μαζί σας και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε για τα υπόλοιπα τέσσερα με όλες μας τις δυνάμεις.

Η προσμονή είναι μεγάλη γιατί τα τελευταία χρόνια ο Ημιμαραθώνιος εξελίσσεται μαζί με το Μαραθώνιο της Αθήνας σε σημείο αναφοράς, είναι ένας θεσμός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό, το δρομικό κίνημα και την ευγενή άμυλα. Είναι μία γιορτή, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταξιωθεί στη χώρας μας, αλλά και διεθνώς ως ένα μεγάλο δρομικό γεγονός.

Ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου είναι ευκαιρία για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αθήνας. Η περιφέρεια στέκεται αρωγός για μία ακόμα φορά και αθροίζει τις δυνάμεις της με τον ΣΕΓΑΣ και την ERGO, για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα. Είμαι βέβαιος ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και εκ μέρος της Περιφεριεάρχη ευχόμαστε ολόψυχα ο αγώνας να στεφθεί με επιτυχία και οι χιλιάδες δρομείς να απολαύσουν τον αγώνα».

Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος, Ελένη Μυριβήλη, είπε: «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα ευχάριστο και σημαντικό γεγονός. Όταν ήμουν μαθήτρια γυμνασίου δεν είχα αφίσες κάποιων σταρ στο δωμάτιό μου, ούτε ήμουν αθλήτρια. Η αφίσα που είχα ήταν μια φωτογραφία από τον Μαραθώνιο της Ν. Υόρκης. Η ανθρωπότητα και η πόλη στην ίδια αφίσα. Η δημαρχία Καμίνη κινείται στη λογική της αλλαγής του ίματζ της πόλης. Η Αθήνα φαίνεται πιο φρέσκια, γεγονός που το αντιλαμβανόμαστε και από την αύξηση της επισκεψιμότητας. Ο Ημιμαραθώνιος δίνει στην Αθήνα μια άλλη εικόνα, σύγχρονη και δυναμική και αυτό συμβαίνει σε περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη, λόγω του χειμώνα. Το πιο σημαντικό – κατά τη διάρκεια της δημαρχίας Καμίνη- ήταν οι συνεργασίες που είχαμε και αυτή είναι μια σημαντική συνεργασία. Φαίνεται από τη συμμετοχή των 25.000 δρομέων».

Τον ΟΠΑΝΔΑ εκπροσώπησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Βασίλης Μηνούδης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζουμε μία σπουδαία διοργάνωση. Υποδεχόμαστε την άνοιξη με ένα αθλητικό δρώμενο σημαντική για την πόλη και μάλιστα σε μία περίοδο χαμηλής τουριστικής ζήτησης. Καλούμε όλους τους Αθηναίους στους δρόμους από όποια θέση επιθυμούν είτε σαν αθλητές ,είτε σαν θεατές. Πιστεύουμε ότι αθλητικά δρώμενα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης. Με την σειρά μας, όλες οι υπηρεσίες μας θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να δώσουν λύσεις για πετύχει η διοργάνωση και να δώσουν λύσεις πριν κατά την διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του αγώνα. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα ιδεώδη του αθλητισμού. Πιστεύουμε ότι πρέπει να στηριχθούν τέτοιες προσπάθειες αλλά και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Βαγγέλης Παπαποστόλου, είπε: «Μόνο αν δούμε τα νούμερα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της διοργάνωσης. Αν σε αυτούς υπολογίσουμε και αυτούς που τους συνοδεύουν μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Η ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ έχει χαράξει μια στρατηγική πολλών χρόνων για να φθάσουμε σε αυτές τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις, τον ημιμαραθώνιο και τον κλασικό μαραθώνιο. Πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των αθλητών, να διασφαλίσουμε ότι όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Πρέπει να μετατρέψουμε τους δρόμους σε στάδιο και τα πεζοδρόμια σε κερκίδες. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε στο πλευρό μας έναν πολύ μεγάλο αριθμό εθελοντών αλλά και ανθρώπων από τους συνεργαζόμενους φορείς που στηρίζουν το όλο εγχείρημα με στόχο βέβαια την επίτευξη μίας άρτιας από τεχνικής άποψης διοργάνωσης. Η εξέλιξη άλλωστε δείχνει ότι και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είμαστε σε μια συνεχή ανέλιξη και είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε για μια ακόμη χρονιά έναν εξαιρετικό αγώνα.”

Κατεβάστε την εφαρμογή