33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ο Γκούρλιας νικητής στα 3.000 μέτρα

Ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) μπορεί να αποφάσισε τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Ο 24χρονος αθλητής παρουσιάσει εξαιρετική πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που αποδεικνύεται από τις επιδόσεις του. Σήμερα αναδείχθηκε νικητής στα 3.000 μ. με 8.07.36, επίδοση καλύτερη από το 8.08.57 που ήταν το ρεκόρ του. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός), που ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 8.09.80 και τρίτος ο περσινός νικητής Γιώργος Τάσσης (Τρίτων Χαλκίδας) με 8.18.22.

“Δεν κάναμε προπόνηση για τον κλειστό στίβο. Ο προγραμματισμός μας αφορά στον ανοιχτό και για εκεί συνεχίζουμε την προετοιμασία μας. Απλώς επιλέξαμε να κάνουμε και ένα πέρασμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο πλαίσιο της προπόνησης μας”, είπε ο νικητής της σημερινής κούρσας.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Στεφανία Λεοντιάδου (Δρομέας Αμαρουσίου) ήταν νικήτρια με 9.46.44, μπροστά από τις Μιχαέλα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτ.) και Δάφνη – Ευτυχία Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης) που πέτυχαν 9.51.21 και 9.56.16, αντίστοιχα.

Καλό αγώνα πραγματοποίησε η Λίλη Αλεξούλη (Πελασγός Λάρισας) στον τελικό του μήκους, όπου ήταν νικήτρια με 6,24 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 6,23 μ. από την πρώτη της προσπάθεια. Δεύτερη με 5,95 μ. ήταν η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) με 5,95 μ. και τρίτη η Ελένη Κουτσαλιάρη (ΓΣ Γρεβενών) με 5,93 μέτρα. Η Αλεξούλη έφτασε τις πέντε νίκες σε πανελλήνιο πρωτάθλημα όσες έχει και η Νίκη Ξάνθου.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ 3 στις 18.00 το απόγευμα. Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τα αποτελέσματα στο site του ΣΕΓΑΣ, καθώς και τη ροή των αγώνων μέσα από τις σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram. Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση πατώντας εδώ ή στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα στο site της ομοσπονδίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή