33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Η Γκούσιν έγραψε ιστορία

Τον αγώνα της ζωής έκανε σήμερα η Τατιάνα Γκούσιν στην διάρκεια της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ.

Η άλτρια της Ιωάννας Σιώμου ξεπέρασε το 1,94 μ. και έγινε η δεύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Παράλληλα η 25χρονη αθλήτρια ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1,92 μ. από το μίτινγκ του Βαν ντε Ρέιγ.

Κι όλα αυτά μόλις λίγους μήνες από την επιστροφή της στην Ελλάδα, μετά την περίοδο σπουδών στις ΗΠΑ. Η Γκούσον μπήκε στον αγώνα με μια ενόχληση στον γλουτιαίο, που ωστόσο δεν φάνηκε ικανή να την κρατήσει χαμηλά. Η Γκούσιν ξεκίνησε τον αγώνα της στα 1,80 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και συνέχισε με έγκυρη προσπάθεια στα 1,85 μ. και 1,90 μέτρα. Στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 1,94 μ., ύψος που ξεπέρασε με τη δεύτερη, ενώ έπειτα θέλησε να δει για πρώτη φορά σε αγώνα τα 2,00 μέτρα. Η Γκούσιν με το 1,94 μ. έπιασε το όριο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το οποίο θα γίνει στην Ντόχα.
“Ξεκίνησα με μια ενόχληση στο γλουτιαίο. Στην αρχή αποφάσισα να κάνω το άλμα που θα μου δώσει τη νίκη και θα φύγω. Όταν πέρασα το 1,85 μ. είπα κάτι γίνεται εδώ. Είμαι καλά και μπορώ να πάω ψηλά. Κι έτσι έγινα. Είναι ωραία η αίσθηση στα 2,00 μέτρα. Δεν έβαλα τον πήχη γιατί περίμενα να το περάσω, ωστόσο ήθελα να δω πως είναι να ανεβαίνεις τόσο ψηλά. Από εδώ και πέρα αυτό που ενδιαφέρω είναι να δουλέψω ακόμη περισσότερο σε επίπεδο τενχικής”.

Την ώρα που η Τατιάνα Γκούσιν ξεπερνούσε το 1,94 μ. στο ύψος, δίπλα , στο διάδρομο του επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής έδινε τη δική του μάχη με τον πήχη. Ο νεαρός αθλητής έκανε σήμερα έναν ακόμη καλό αγώνα, αφού ξεπέρασε τα 5,70 μ. και κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο νεαρός άλτης μπήκε στον αγώνα στα 5,50 μ. και συνέχισε στα 5,70 μ., ενώ έπειτα επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,86 μ., προκειμένου να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου. Ο Καραλής θα συνεχίσει την προετοιμασία του και θα κάνει τον επόμενο αγώνα του απευθείας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

“Είναι ωραίο να δοκιμάζεις σε μεγάλα ύψη. Νομίζω πως οι προσπάθειες σε αυτά τα ύψη είναι και ψυχολογίας. Για περίπου ένα χρόνο ήμουν εκτός αγώνων. Και τώρα έχω γυρίσει και είμαι σε θέση να πηδάω ψηλά”, είπε ο αθλητής του Ανδρέα Τσώνη. Δεύτερος στο επί κοντώ ήταν ο Δημήτρης Πατσουκάκης (ΟΣΦΠ) με 5,30 μ., ενώ το ίδιο ύψος πέρασε και ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ). Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έπιασε ο Γιάννης Ρίζος (Αρης), ο οποίος βελτίωσε και το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ.

Κατεβάστε την εφαρμογή