Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού: Για το γόητρο της νίκης

Την ευκαιρία να δουν από κοντά ορισμένα από τα δυνατότερα ονόματα του ελληνικού στίβου, θα έχουν οι φίλοι του στίβου που θα βρεθούν το Σάββατο (9/2) και την Κυριακή (10/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι το κορυφαίο εγχώριο γεγονός της σεζόν και στο οποίο παραδοσιακά σημειώνονται εξαιρετικές επιδόσεις και ρεκόρ. 

Για μεγάλη μερίδα αθλητών και αθλητριών, που θα πάρουν θέση εκκίνησης στη διοργάνωση, το ζητούμενο θα είναι το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Κάποιοι άλλοι θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, ενώ είναι και εκείνοι που θα κυνηγήσουν άτυπα ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν κυνηγά – μεταξύ άλλων – την 13 νίκη, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας μέχρι σήμερα σε ένα αγώνισμα στον κλειστό στίβο. Πολυνίκης είναι ο Ανδρέας Δημητράκης, ο οποίος ψάχνει φέτος την 10η νίκη του στα 1.500 μ. και την 14η στο σύνολο, αφού στο βιογραφικό του έχει ακόμη τρεις νίκες στα 800 μ. και μία στα 3.000 μέτρα. Τη λίστα με τις νίκες του θα επιδιώξει να μεγαλώσει ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος έχει τρεις νίκες στα 200 μ. (2016, 2017, 2018) και μία στα 60 μέτρα (2017). Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το βιογραφικό του Κώστα Δουβαλίδη σε σχέση με τις νίκες του στη διοργάνωση. Ο πρωταθλητής μας έχει επικρατήσει επτά φορές και φέτος θα επιδιώξει να το πετύχει για όγδοη χρονιά και είναι πολυνίκης στο αγώνισμα.

Πέντε νίκες έχει στα 5.000 μ. βάδην ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, τέσσερις η Πένυ Τσινοπούλου στα 3χλμ. βάδην, ενώ τέσσερις έχει η Λίλη Αλεξούλη στο μήκος. Τις πρώτες θέσεις που κατέκτησαν πριν ένα χρόνο στη διοργάνωση θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν αρκετοί αθλητές και αθλήτριες.

Δείτε τους αθλητές και τις αθλήτριες με τις περισσότερες νίκες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την διοργάνωση πατώντας εδώ ή στο σχετικό μπανερ στην αρχική σελίδα του site.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3 το Σάββατο (19.00-20.30) και την Κυριακή (18.00 – 20.00).

Κατεβάστε την εφαρμογή