Σταθερά ψηλά η Στεφανίδη, καλό ξεκίνημα για την Κυριακοπούλου (vid)

Τον τρίτο της αγώνας στην σεζόν πραγματοποίησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο IAAF Indoor Tour της Καρλσρούς και όπως συνέβη και στους δύο που προηγήθηκαν έτσι και σήμερα έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας νωρίτερα κάνει άλμα πάνω από τα 4,70 μέτρα.

Η πρωταθλήτρια μας ξεπέρασε τα 4,71 μ,. και μοιράστηκε την πρώτη θέση με τις Σιντόροβα και Νιούμαν. Η Στεφανίδη μπήκε στον αγώνα στα 4,63 μ. και μετά το 4,71 μ. δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 4,78 μ., ύψος στο οποίο είχε καλή πρώτη προσπάθεια. Η Στεφανίδη είναι αρκετά καταβεβλημένη το τελευταίο δεκαήμερο εξαιτίας ίωσης που την ταλαιπωρεί και δεν της επιτρέπει να γυμναστεί σωστά. Την έκπληξη στο σημερινό αγώνα έκανε η Αλίσα Νιούμαν, που με 4,71 μ. ξεπέρασε τον εαυτό της πέτυχε ρεκόρ Καναδά (προηγούμενο ρεκόρ 4,70 μ.) . Η Αντζέλικα Σιντίροβα πέρασε και αυτή τα 4,71 μ. ενώ τέταρτη πίσω από τις τρεις αθλήτριες ήταν η Κέιτ Ναζότ, που σήμερα έμεινε στα 4,63 μέτρα.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της Νικόλ Κυριακοπούλου στη χειμερινή σεζόν. Η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης τον περασμένο καλοκαίρι στο Βερολίνο άνοιξε τη σεζόν με καλύτερο άλμα στα 4,63 μ. και έδειξε πως πολύ σύντομα θα μπορέσει να ανέβει υψηλότερα. Η Κυριακοπούλου, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση, ξεκίνησε τον αγώνα της με επιτυχημένο άλμα στα 4,40 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,55 μ. και με τον ίδιο τρόπο τα 4,63 μέτρα. Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,71 μ., ύψος που η Ελληνίδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει σήμερα, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στον επόμενο αγώνα της στην Μαδρίτη, στον τρίτο αγώνα της σειράς IAAF Indoor Tour. Η Κυριακοπούλου έχει ως στόχο της σεζόν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Την πέμπτη θέση κατέκτησε στο μήκος των Ανδρών ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7,82 μέτρα. Ο αθλητής μας είχε ακόμη άλματα στα 7,79 μ., 7,70 μ., 7,69 μ. και 7,77 μ., ενώ ήταν άκυρος στο έκτο του άλμα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι θα συνεχίσει τους αγώνες του στη Μαδρίτη στις 8 Φεβρουαρίου. Ο Τόμπις Νίλσον ήταν νικητής με 8,08 μ., όσο και ο δεύτερος, Γιαν Ετσεβαρία, ενώ η τριάδα έκλεισε με τον έμπειρο Μισέλ Τορνέους. Ο Τεντόγλου προέρχεται από το 7,99 μ. στο Μιραμάς της Γαλλίας, που είναι το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο.

https://www.instagram.com/p/Bta2TkHo9a-/

Κατεβάστε την εφαρμογή