Στην Καρλσρούη Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και Τεντόγλου

Στην Καρλσρούη θα γίνει το Σάββατο ο δεύτερος αγώνες της σειράς Indoor tour της IAAF, ο πρώτος που γίνεται στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία μίτινγκ της σεζόν, στο οποίο μετέχουν σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες, ενώ εξίσου εντυπωσιακή είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες.

Στη Καρλσρούη θα υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο, με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ και τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος.  Για την Στεφανίδη, ο αγώνας της Καρλσρούης θα είναι ο τρίτος στη σεζόν, μετά το 4,74 μ. στο Ρίνο και το 4,71 μ. στην Βοστώνη. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο από ίωση που την κράτησε πίσω, ωστόσο ευελπιστεί πως στην Καρλσρούη θα είναι σε θέση να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει η Νικόλ Κυριακοπούλου, που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τους αγώνες του ανοιχτού. Η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης, το καλοκαίρι στο Βερολίνο ξεκινά με υψηλές προσδοκίες τη σεζόν και με στόχο να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.  Στην Καρλσρούη θα αγωνιστεί και η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ), που πριν λίγες ημέρες ξεπέρασε τα 4,86 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ ξεχωρίζουν οι Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) και η Ελιζαμπέτα Ρίζιχ (Γερμανία).

Σπουδαίος αγώνας θα γίνει και στο μήκος στον ανδρών και σε αυτό θα συμβάλει και η παρουσία του δικού μας, Μίλτου Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 στο Βερολίνο με 7,99 μ. πριν δύο εβδομάδες στο Μιραμάς θέλει το πρώτο άλμα της καριέρας του στον κλειστό στίβο πάνω από τα 8,00 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα κυνηγήσει να βρεθεί στην κατάσταση που θα του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου της τελευταίας διετίας, ο Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα) θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν και η εμφάνιση του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Κατεβάστε την εφαρμογή