Καραλής και Φιλιππίδης ξεπέρασαν τα 5,50 μ. στο Παρίσι

Τρεις αθλητές μας αγωνίστηκαν σήμερα στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Παρίσι.

 

 

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Κώστας Φιλιππίδης συμμετείχαν στο επί κοντώ, όπου αμφότεροι ξεπέρασαν τα 5,50 μέτρα. Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,50 μ., δείγμα του ότι αρχίζει σταδιακά και βρίσκει τον αγωνιστικό του ρυθμό, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5,65 μ., που είναι και ο πρώτος του στόχος για τη σεζόν, αφού θα του εξασφαλίσει συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Ο νεαρός, ο οποίος έδειξε πως σύντομα θα κυνηγήσει να ανέβει υψηλότερα κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα.

 
Στα 5,35 μ. μπήκε στον αγώνα ο Κώστας Φιλιππίδης και στη συνέχεια ξεπέρασε τα 5,50 μ. με την δεύτερη προσπάθεια. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση με διαφορά προσπαθειών, θα κάνει τον επόμενο αγώνα του την Τετάρτη (30/1) στο Κότμπους προκειμένου να απειλήσει το φετινό του 5,65 μ. από την Ορλεάνη. Νικητής στο επί κοντώ ήταν ο Σαμ Κέντρικς με 5,84 μ., ενώ δεν αγωνίστηκε τελικά ο Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

 

Στον προκριματικό του τριπλούν συμμετείχε ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος “προσγειώθηκε” στα 15,56 μ. στην πρώτη του προσπάθεια και στη συνέχεια είχε δύο άκυρα άλματα. Ο “χάλκινος” πρωταθλητής Ευρώπης του τριπλούν δεν ξεκίνησε όσο καλά θα ήθελε, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία στους επόμενους αγώνες να κινηθεί στα αγωνιστικά του επίπεδα.

 

Ο Φαμπρίς Ζανγκό ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, αφού με το άλμα του στα 17,58 μ. όχι μόνο αναδείχθηκε νικητής, αλλά πέτυχε μια σειρά από ρεκόρ. Ο 26χρονος βελτίωσε κατά περίπου μισό μέτρο το ρεκόρ του, αφού είχε 17,04 μ. από τις 19/1, ενώ πέτυχε και νέο ρεκόρ Αφρικής – το προηγούμενο δικό του. Ο αθλητής από την Μπουρκίνα Φάσο είχε ένα ακόμη άλμα πάνω από τα 17,00 μ., στα 17,19 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή