Ο Μπανιώτης ετοιμάζεται για την 5η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού

Την καλύτερη δυνατή αρχή έκανε ο Κώστας Μπανιώτης στο ντεμπούτο του στη σεζόν, στο μίτινγκ ύψους στην πόλη Χουστοπέτσε.

Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε τα 2,26 μ. και εξασφάλισε το όριο συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Με τον τρόπο αυτό απαλλάχθηκε από το άγχος του ορίου και πλέον έχει το χρόνο να προετοιμαστεί με ηρεμία για την πέμπτη συμμετοχή της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού.

Ο Μπανιώτης έχει κάθε λόγο να σκέφτεται με αισιοδοξία την παρουσία του στη σεζόν, όχι μόνο εξαιτίας της σημερινής του εμφάνιση, αλλά γιατί έχει πάψει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και κατά συνέπεια κατάφερε να υλοποιήσει όπως είχε προγραμματίσει, την προετοιμασία του. Ο Μπανιώτης διαθέτει την εμπειρία να κυνηγήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο επόμενος αγώνας του Μπανιώτη θα γίνει την Τρίτη (29/1) στο Τρίνετσκ. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 2,10 μ. συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 2,15 μ. κι έπειτα πέρασε με την τρίτη το 2,23 μ. και 2,26 μέτρα. Ο Μπανιώτης έμεινε στην έκτη θέση, ωστόσο μέχρι και ο δέυτερος αθλητής είχαν την ίδια επίδοση. Ο αθλητής μετά το 2,26 μ. άφησε το 2,28 μ., προκειμένου να δει τα 2,30 μ., όπου είχε αρκετά καλά άλματα στις δύο πρώτες προσπάθειες. 

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Χίρσον συνέχισε τους αγώνες της η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ήταν νικήτρια στο μίτινγκ ύψους, με καλύτερο άλμα στα 1,85 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,88 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ, ωστόσο τα άλματα της δεν ήταν όσο καλά θα ήθελε. Η Γκούσιν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της με στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Κατεβάστε την εφαρμογή