Ζήκος και Εμμανουηλίδου έκλεψαν τις εντυπώσεις (vid)

Ο Κώστας Ζήκος έκανε σήμερα την καλύτερη κούρσα της ζωής στα 60 μ. και παράλληλα έδειξε πως είναι έτοιμος για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Ο αθλητής από τα Τρίκαλα τερμάτισε νικητής στον τελικό της απόστασης στην ημερίδα του ΣΕΦ, με 6.67 και βελτίωσε το 6.69 που ήταν το ρεκόρ του από το 2018.

Ο αθλητής του Βαγγελή Κατσιάβα στον προκριματικό της απόσταση είχε τρέξει σε 6.70, επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Ο Παναγιώτης Τριβυζάς μετά το 6.69 του προκριματικού τερμάτισε σε 6.70, ενώ ο Παναγιώτης Νυφαντόπουλος αναγκάστηκε να αφήσει την κούρσα, καθώς στα τελευταία μέτρα ένιωσε μια σύσπαση στο δικέφαλο. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασίαδη θα εξετασθεί από τον γιατρό της ομοσπονδίας, Διονύση Χίσσα, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του.

“Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να κάνω μια ανάλογη κούρσα, ωστόσο .είχα λίγο άγχος γιατί τις περασμένες ημέρες ταλαιπωρήθηκα από μία ίωση. Η χρονιά επικεντρώθηκε στον κλειστό στίβο με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Αν τελικά συμπεριληφθώ στην ομάδα θέλω να κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στο Πρωτάθλημα”, είπε ο Ζήκος. Δύο κούρσες στο 6.83 έκανε μέσα σε δύο ώρες ο Σωτήρης Γκαραγκανης, που μέσα από τη σταθερότητα δείχνει πως μπορεί να τρέξει ακόμη γρηγορότερα.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη βιάστηκε να φύγει στον τελικό των 60 μ. κι έτσι έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία ακόμη γρήγορη κούρσα, ωστόσο με παρακαταθήκη την πρωινή εμφάνιση ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Η αθλήτρια θα κάνει την επόμενη κούρσα της στις 2 Φεβρουαρίου στο Μοντεβίλ. Νικήτρια στα 60 μ. αναδείχθηκε η Κύπρια Παρασκευή Ανδρέου με 7.40 και ακολούθησε η Αλάνα Μπερν με 7.54. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μετά το 7.54 (πανελλήνιο ρεκόρ) του προκριματικού τερμάτισε σε 7.55 στον τελικό και ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση. “Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα μέσα σε δύο ώρες να τρέξω δύο κούρσες σε αυτό το επίπεδο. Θα τρέξω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο η δουλειά αφορά κυρίως στους αγώνες του ανοιχτού, εκεί όπου επικεντρώνονται οι βασικοί μας στόχοι”, είπε η νεαρή αθλήτρια. . Σε πολύ καλό επίπεδο κυμνάθηκε και η Μαρκέλα Παπανδρέου, που ήταν πέμπτη με 7.65, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, καθώς βελτιώνει το 7.67 της περασμένης εβδομάδας.

Η Ελένη Πόλακ δεν ήταν στην κατάσταση που θα ήθελε, αφού οι προσπάθειες της στα 4,50 μ. – όσο και το όριο για Γλασκώβη – δεν ήταν οι επιθυμητές. Η νεαρή αθλήτρια παρόλα αυτά ολοκλήρωσε τον αγώνα της νικήτρια με 4,30 μ. και …μετέθεσε την εκκρεμότητα του ορίου ια  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Πόλακ είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει σε θέση να κυνηγήσει το όριο (4,50 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η Μυρτώ Κασσωτάκη κατέλαβε την δεύτερη θέση με 3,90 μ., όσο και η Κατερίνα Βαγενά. Στο τριπλούν ο Παύλος Μπόφτσης πέτυχε 15,74 μ., ενώ στα 800 μ. η Νικολέτα Κυνατίδου 2.10.81.

 

Το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο βελτίωσε ο Θάνος Καλάκος στα 1.500 μέτρα. Ο αθλητής του Μανώλη Χάντζου τερμάτισε σε 3.51.98 και βελτίωσε το 3.53.10, από το περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα. Απόλυτο ατομικό ρεκόρ στην απόσταση σημείωσε και ο Μάριος Αναγνώστου, που ακολούθησε με 3.52.45, επίδοση καλύτερη από το 3.53.10, που είχε στον ανοιχτό στίβο.

Η Σπυριδούλα Καρύδη μετά το 13,08 μ. στο τριπλούν, ήταν νικήτρια και στο μήκος με άλμα στα 5,99 μ., ενώ είχε ακόμη άλματα στα 5,78 μ., 5,86 μ., και 5,94 μέτρα. Δεύτερη με 5,99 μ. και μία μόνο έγκυρη προσπάθεια ήταν η Λίλη Αλεξούλη, στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. 

Τον εαυτό της ξεπέρασε η Αναΐς Καραγιάννη, που ήταν νικήτρια στα 60 μ. εμπ. με 8.59 στην πρώτη κούρσα της καριέρας της κάτω από το φράγμα των 8.60 μέτρα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, η οποία είχε 8.73 από την περασμένη εβδομάδα στο Μιραμάς, θα επιδιώξει στους αγώνες που ακολουθούν να τρέξει ακόμη γρηγορότερα.

Αποτελέσματα

 

Κατεβάστε την εφαρμογή