Μεγαλώνει το ενδιαφέρον με την πρώτη ημερίδα της σεζόν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μεταφέρεται την Παρασκευή (25/1) η αγωνιστική δράση, εκεί όπου θα γίνει η πρώτη ημερίδα της χρονιάς σε σάλα. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη, αφού αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας θα πάρουν μέρος στους αγώνες με στόχο ακόμη και τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Η Ελένη Πόλακ, λίγες ημέρες από το 4,40 μ. στο επί κοντώ στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να κυνηγήσει άλμα πάνω από τα 4,50μ., που θα της εξασφαλίσει τη συμμετοχή στη διοργάνωση της Γλασκώβης. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είναι σε καλή κατάσταση και ευελπιστεί σε μια καλή παρουσία στις διοργανώσεις του χειμώνα. 
Τη συμμετοχή της στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα θα επιδιώξει και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, που θα κάνει ντεμπούτο στη σεζόν στα 60 μέτρα. Η έμπειρη σπρίντερ είναι σε καλή κατάσταση και χρειάζεται επίδοση κάτω από το 7.42., που είναι το όριο για τη Γλασκώβη, επίδοση μέσα στις δυνατότητες της (ατομικό ρεκόρ 7.29). 

Με ενδιαφέρον αναμένεται στην ίδια απόσταση η παρουσία της κορασίδας Πολυνίκης Εμμανουηλίδου, που το περασμένο Σάββατο έκανε 7.58 στην ημερίδα των Αμπελοκήπων και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της. Σε πολύ καλή κατάσταση είναι άλλη μία κορασίδα, η Μαρκέλα Παπανδρέου, που έχει φέτος 7.67. 

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, το όριο “βλέπει” ο Παναγιώτης Τριβυζάς μετά το 6.68 της περασμένης εβδομάδας στον Άγιο Κοσμά. Το όριο για τη Γλασκώβη είναι 6.78,  επίδοση που θα κυνηγήσει και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, που παραδοσιακά τρέχει γρήγορα. Επίδοση καλύτερη από το 6.80 της περασμένης εβδομάδας θα κυνηγήσει ο Γιάννης Βοσκόπουλος που ξεκίνησε με ατομικό ρεκόρ τη χρονιά, όπως και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που το περασμένο Σάββατο έτρεξε την απόσταση σε 6.85. Τις εμφανίσεις της περσινής χρονιάς θέλει να επαναλάβει ο Κώστας Ζήκος, που με βάση το ατομικό του 6.69 συγκεντρώνει πιθανότητες να κυνηγήσει θέση στην ομάδα για τη Γλασκώβη. 

Στο μήκος των Ανδρών αναμένεται να αγωνιστούν οι Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης και Μιχάλης Μερτζανίδης, ενώ στο επί κοντώ των Ανδρών ξεχωρίζουν οι έφηβοι Αντώνης Σάντας και Γιάννης Ρίζος, που πέτυχαν φέτος 5,10 μέτρα. Ο Μάριος Αναγνώστου είναι δηλωμένος τόσο στα 1.500 μ. όσο και στα 3.000 μ., ωστόσο θα αποφασίσει τελευταία στιγμή, την απόσταση στην οποία θα συμμετάσχει, ενώ ο Θάνος Καλάκος, μία εβδομάδα από τη συμμετοχή του στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 στα 800 μ., θα δοκιμάσει στα 1.500 μέτρα. Η νεάνιδα πλέον Δάφνη- Ευτυχία Λαβασσά θα τρέξει στα 1.500 μ., ενώ στα 60 μ. εμπ. ξεχωρίζουν οι Αναΐς Καραγιάννη και Πασχαλίνα Παπαδοπούλου.

Στο ΣΕΦ θα συνεχίσει τους αγώνες της η Αλίκη Βαγγέλη, που την περασμένη εβδομάδα στο Μιραμάς έκανε 1,76 μ., όσο και η κορασίδα Σάντι Παπακώστα, που εντυπωσίασε με το 1,73 μ. στον Αγιο Κοσμά. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει η Παναγιώτα Δόση, που θα μπει στη σεζόν με στόχο να κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στο ατομικό της 1,83 μέτρα. Στην Αθήνα βρίσκεται και η Σπυριδούλα Καρύδη, που θα ξεκινήσει τη χρονιά στο τριπλούν με στόχο να δώσει συνέχεια στις περσινές εμφανίσεις. Την ευκαιρία να δοκιμάσει την κατάσταση στην οποία είναι θα έχει η Μαρία Μαγκούλια, που θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη χρονιά υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή.

Η δράση στο ΣΕΦ θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με την ημερίδα αθλητών και αθλητριών της κατηγορίας Κ16 και θα συνεχιστεί απόγευμα με τις κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών, Κ20 και Κ18.

Οι συμμετοχές Α/Γ, Κ20, Κ18

Οι συμμετοχές Κ16

Το πρόγραμμα

Κατεβάστε την εφαρμογή