Ρεκόρ και όριο για την Γλασκώβη για τον Μίλτο Τεντόγλου (vid)

Θέση στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης έκλεισε ο Μίλτος Τεντόγλου, στην πρώτη του εμφάνιση για το 2019.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος ήταν νικητής στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στο Μιραμάς με άλμα στα 7,99 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο (7.95 μ.) για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, αλλά και από το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το οποίο ήταν 7,95 μ. από τις 11 Φεβρουαρίου το 2018.

Παράλληλα ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι πέτυχε ρεκόρ καριέρας σε αγώνα πρεμιέρας και έδειξε πως και αυτή τη σεζόν θα είναι πρωταγωνιστής εντός και εκτός συνόρων και ένα από τα φαβορί για διάκριση στη διοργάνωση της Γλασκώβης. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,85 μ., συνέχισε στα 7,99 μ., ενώ είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 7,98 μ. και 7,96 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι με το άλμα στα 7,99 μ. έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής θα κάνει την επόμενη εμφάνιση του στις 2 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ της Καρλσρούης, όπου θα κυνηγήσει το πρώτο άλμα της καριέρας του στη σάλα, πάνω από τα 8,00 μέτρα. Δεύτερος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Ίβαν Βούγιεβιτς (Κροατία) με 7,84 μ. και τρίτος ο Μούκτου Σαιντού (Γαλλία) με 7,54 μέτρα. Το 7,99 μ. είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη.

Στο ντεμπούτο της με την εθνική ομάδα, η Αλίκη Βαγγέλη τα πήγε αρκετά καλά, αφού ήταν τρίτη στο ύψος με άλμα στα 1,76 μ., ενώ είχε πολύ καλές προσπάθειες στα 1,79 μέτρα. Η νεαρή έχει ως στόχο της σεζόν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο είναι 1,82 μέτρα.

Την έκτη θέση στα 800 μ. των Ανδρών κατέλαβε ο Θάνος Καλάκος, ο οποίος τερμάτισε σε 1.52.22, ενώ την έβδομη η Αναΐς Καραγιαννη, η οποία τερμάτισε σε 8.72 στον τελικό και βελτίωσε το 8.75, που ήταν το ατομικό της ρεκόρ.

Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν με τέσσερα συνολικά μετάλλια (διαβάστε για τα μετάλλια του Μουζενίδη και Καραλή) και καλά πλασαρίσματα από τα υπόλοιπα μέλη.

https://www.instagram.com/p/Bs061XtgY41/

Κατεβάστε την εφαρμογή