Πάμε κέντρο την Κυριακή χωρίς αυτοκίνητα


Το πρωί της Κυριακής περισσότεροι από 22.000 δρομείς θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Αθήνας συμμετέχοντας στον 7ο Ημιμαραθώνιο.

Η ώρα για τον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας έφτασε. Η ανοιξιάτικη γιορτή των φίλων του τρεξίματος διεξάγεται το πρωί της Κυριακής 18 Μαρτίου ενώ όσοι δεν θα συμμετάσχουν θα έρθουν στο κέντρο της Αθήνας να χειροκροτήσουν τους χιλιάδες δρομείς παίρνοντας μέρος με αυτό τον τρόπο στη γιορτή της πόλης. Οσοι πάντως δεν θα μπορέσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες από την κρατική τηλεόραση σε ζωντανή μετάδοση από τις 08:30 έως τις 12:30..

Οι συμμετοχές σε όλες τις διαδρομές ξεπερνούν τις 22.000 και αναλυτικά αναμένεται να πάρουν μέρος σύμφωνα με τις εγγραφές, 7.000 στον ΗμιΜαραθώνιο, 4.000 στα 3χλμ, 1.000 παιδιά στα 1.000μ. και 11.000 στα 5χλμ.

Χωρίς αυτοκίνητα το κέντρο της Αθήνας
Οι διοργανωτές του 7ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, δηλαδή ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων καλούν όλους τους πολίτες της Αθήνας και να κατέβουν στο κέντρο της πόλης χωρίς τα αυτοκίνητα τους.

Από τις 7.30 ως και τις 13.30 Θα ισχύσουν μέτρα διακοπής της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπως η Βασιλίσσης Αμαλίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πατησίων ως τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αλεξάνδρας, καθώς και όλοι οι δρόμοι από την Πλατεία Συντάγματος ως την Πλατεία Ομόνοιας.
Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, οι τελευταίες προβλέψεις αναφέρουν θερμοκρασία μεταξύ 16-18 βαθμών και ασθενής βροχόπτωση μεταξύ 9-10:00 και στις 12:00.

Οι κορυφαίοι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Παράλληλα με τη διεξαγωγή της γιορτής της Αθήνας διεξάγεται και το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών που έχουν ως στόχο την επίτευξη του ορίου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35 αθλήτριες μεταξύ των οποίων η νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου, νικήτρια το 2016 και 2017 στον Ημιμαραθώνιο και κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στον αγώνα Ράνια Ρεμπούλη. Επίσης στη λίστα των συμμετοχών μεταξύ των άλλων αθλητριών αναμένεται να αγωνιστούν Μάγδα Γαζέα, Ντενίζ Δημάκη, Ελευθερια Πετρουλάκη Ειρήνη Τσουπάκη, Βασιλική Καραγεωργάκη και άλλες.

Στους άνδρες πέρυσι η νίκη κρίθηκε στο νήμα με διαφορά ενός δευτερολέπτου μεταξύ του Γιάννη Ζερβάκη και του Κώστας Γκελαούζου με επίδοση 1.09.03 και 1.09.04 αντίστοιχα! Οι δύο πρωταθλητές μας θα είναι και φέτος παρόντες διεκδικώντας τη νίκη. Στη μάχη επίσης για τη  νίκη έχουν δηλώσει συμμετοχή και αναμένεται να αγωνιστούν ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου Χριστόφορος Μερούσης, ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο Γιώργος Τάσσης, ο Χρήστος Μπουντούλης , Θόδωρος Αναγνώστου, Γιώργος Μενής μεταξύ των 72 συνολικά που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία ανδρών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ώρες και σημεία εκκίνησης
Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου δίνεται στις  9 το πρωί μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος και ο τερματισμός είναι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 3 χιλιομέτρων δίνεται στις 9:10 επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Σταθμού Ευαγγελισμού και οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων δίνεται στην Πλατεία Συντάγματος στις 11:45, στο ύψος της οδού Όθωνος – Μητροπόλεως και οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Τέλος η εκκίνηση του Αγώνα 1000μ για Παιδιά & ΑμεΑ δίνεται από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στις 9:35, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος.
Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ασφαλιστική εταιρεία ERGO, η οποία με τη δυναμική και μεγάλη υποστήριξή της προσδίδει επιπλέον ενέργεια στον αγώνα.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης
Κυριακή 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)
09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Ώρα ολοκλήρωσης Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 12.10μμ
 
Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)
09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND: 10.00πμ
 
Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)
09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα 1000μ: 10.00πμ
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος – Μητροπόλεως)
11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 13.00μμ
 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή