Φινάλε για τον Γιάννη Κυριαζή στις ΗΠΑ

Τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε ο Γιάννης Κυριαζής, αφού δεν προκρίθηκε στο NCAA. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς, το οποίο θα κληθεί να κληθεί να ξεπεράσει με την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο κορυφαίος Έλληνας ακοντιστης των τελευταίων ετών θα έρθει στην Αθήνα αρχές Ιουνίου, όπου και σε συνεννόηση με τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ Διονύση Χισσα θα καταλήξει στον τρόπο αποθεραπείας και θα δει τις πιθανότητες που έχει να συνεχίσει τους αγώνες. Για την ιστορία ο Κυριαζής σημείωσε βολή στα 62,70 μ. στα προκριματικά του NCAA και κατέλαβε την 24η θέση στον ακοντισμό, γεγονός που μικρή σημασία έχει για εκείνον, αφού το σημαντικότερο από όλα είναι να δώσει προτεραιότητα στην υγεία του.

Αντίθετα, για μία ακόμη φορά στην καριέρα της η Τατιάνα Γκούσιν θα είναι παρούσα στο NCAA, που φέτος θα γίνει στο Γιουτζίν. Η πρωταθλήτρια του ύψος ξεπέρασε το 1,80 μ., που ήταν αρκετό για να τη δώσει θέση στην πρώτη 12άδα και πρόκριση στη διοργάνωση του Ορεγκον. Εκεί θα είναι για να συμμετάσχει και ο Αντώνης Μέρλος, που στην πρώτη του σεζόν στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, εξασφάλισε θέση για τα τελικά, αφού στους αγώνες της Ανατολής ξεπέρασε τα 2,11 μ. και ήταν έβδομος. Η Σταματία Σκαρβέλη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στη σφαιροβολία, ωστόσο με βολή στα 65,25 μ. κατέλαβε την δεύτερη θέση στη σφυροβολία και προκρίθηκε στον τελικό. Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου “προσγειώθηκε” στα 13,11 μ. (2,0) στο τριπλούν και πέρασε ως 12η στους αγώνες του Γιουτζίν.

Κατεβάστε την εφαρμογή