Οι κορυφαίοι Ελληνες των συνθέτων θα αγωνιστούν στη Νάξο

 

To 1o Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων «Portarathlon» που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Ιουνίου στη Νάξο δεν θα μπορούσε να μην έχει ελληνικές συμμετοχές. Μια δυνατή τετράδα Ελλήνων πρωταθλητών υπόσχεται καλές επιδόσεις στο δέκαθλο.

Ο Παναγιώτης Μάντης, ο Παναγιώτης Πίτας, ο Κώστας Λογδανίδης και ο Γιώργος Στεφανής θα είναι παρόντες στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου.
Ο αγώνας θα αποτελέσει μια δυνατή εκκίνηση για τους αθλητές όχι μόνο εν όψει της συνέχειας της σεζόν, αλλά και της προσπάθειας που γίνεται να δημιουργηθεί μια Εθνική ομάδα Συνθέτων Αγωνισμάτων που να σταθεί αξιοπρεπώς του χρόνου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Συνθέτων Αγωνισμάτων, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Παναγιώτης Μάντης είναι ο πρωταθλητής του δεκάθλου τα τελευταία χρόνια. Ο αθλητής του Πανιωνίου ΓΣΣ έχει ατομικό ρεκόρ 7.173β. από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνθέτων στο Ινόβροτσλαβ της Πολωνίας στις 4 και 5 Ιουλίου του 2015.

Ο Κώστας Πήτας είναι τα τελευταία χρόνια στα μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο δέκαθλο. Το 2015 και το 2017 ήταν 2ος στους Νέους και 3ος στους Άνδρες, ενώ πέρσι ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας. Ο Κώστας Λογδανίδης από το 2014 είναι συνεχώς στο βάθρο σε διάφορες εγχώριες διοργανώσεις στο δέκαθλο. Ο Γιώργος Στεφανής ανήκει στον ΓΕ Νάουσας και είναι 25 ετών. Το 2015 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων που είχε διεξαχθεί στη Νάξο (6-7/6) είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με 6.251β. που είναι το ατομικό του ρεκόρ. 

Το «Portarathlon» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Κατεβάστε την εφαρμογή