Φανταστική Σπανουδάκη με 11.27 στα 100 μ. στα Δρόμεια

Φωτογραφίες: eurokinissi/Μακρυδήμας

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήξερε από καιρό πως είναι σε καλή κατάσταση. Ήταν άλλωστε κάτι, που έβλεπε στις προπονήσεις και αυτό που απέμενε ήταν να το αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο.

Η στιγμή αυτή ήρθε σήμερα στη διάρκεια των αγώνων “Δρόμεια 2018”, όπου τερμάτισε τα 100 μ. σε 11.27 (1,8) και επιασέ το όριο για το Βερολίνο. 
Η έμπειρη αθλήτρια όχι μόνο πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά “έπιασε” στην πέμπτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα, τη Βούλα Πατουλίδου. Μάλιστα η “χρυσή” ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης ήταν παρούσα στη διοργάνωση της Βάρης, αφού βραβεύθηκε από τους διοργανωτές.

“Ενιωθα πολύ δυνατή από το ζέσταμα ακόμη. Με βοήθησε ο ανταγωνισμός και κατάφερα να βγάλω μια επίδοση, που ήξερα πως είναι στις δυνατότητες μου. Είμαι πολύ χαρούμενη και πιστεύω πως θα είμαι ακόμη δυνατή στα 200 μέτρα”, είπε η Σπανουδάκη, που θα τρέξει 200 μ. το ερχόμενο Σάββατο στη Βενιζέλεια.
Μια ανάσα από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε βρέθηκε η Αρτεμις Αναστασίου, που ήταν νικήτρια στα 200 μ. με 24.02 (1,8). Η νεάνιδα χρειάζεται επίδοση στα 24.00, για να ταξιδέψει στο Τάμπερε, την οποία θα έχει την ευκαιρία να πιάσει στα Βενιζέλεια. “Ηθελα να πιάσω το όριο, ωστόσο χαίρομαι για το ατομικό ρεκόρ. Θα κυνηγήσω μια καλύτερη εμφάνιση, στον επόμενο αγώνα μου”, είπε η Αναστασίου.

Εξαιρετική εικόνα άφησε η ομάδα 4Χ100 μ. των Εφήβων, που μπορεί να έτρεξε δίχως ένα από τα βασικά του μέλη, τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, τερμάτισε στην τρίτη θέση με 40.65. Οι Καριοφύλλης, Καίκης, Γρανιτσιώτης και Κομιανός – Γραβάνης πλησίασαν το 40.40, που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, από πέρυσι. Η ομάδα των Ανδρών ήταν νικήτρια με 39.82, χωρίς μάλιστα τον Κώστα Δουβαλίδη στη σύνθεση της. Οι Ζήκος, Στεργιούλης, Τριβυζάς και Τσάκωνας έδειξαν πως έχουν περιθώρια βελτίωσης. Στις γυναίκες, οι Κατερίνα Σαρρή, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ραφαέλα Σπανουδάκη και Κορίνα Πολίτη τερμάτισαν πρώτες σε 45.09.
Ο πολύ δυνατός – κατά διαστήματα – άνεμος “χάλασε” τις περισσότερες κούρσες. Στα 100 μ. εμπ. η Ελισάβετ Περισίδου τερμάτισε 13.13 (2,7) είχε ωστόσο τη χαρά να παραλάβει το μετάλλιο της από την Βούλα Πατουλίδου. Με περισσότερο από 5,00 μ. ευνοϊκό άνεμο έγιναν τα 100 μ. των Ανδρών, ενώ στα 200 μ., ο Παναγιώτης Τριβυζάς ήταν νικητής με 20.74 (3,4). Ο Κώστας Νάκος τερμάτισε πρώτος στα 400 μ. εμπ. με 51.46, ενώ επέλεξαν να μην πάρουν τελικά θέση στον βατήρα οι Πέτρος Κυριακίδης και Αρης Δρίτσας, με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερες καιρικές συνθήκες αυριανούς αγώνες στο Σχηματάρι.

Δείτε αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή