ΕΠΑΚΑΒ 2018 στο Ναύπλιο. Η βάση του κλασικού αθλητισμού καταδικάζει το αθλητικό Νομοσχέδιο

47573640 526412767870566 5524636206874230784 n
Με τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Σεβαστή για το σήμερα και την αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού άρχισαν οι εργασίες

του διήμερου Συνεδρίου σήμερα Παρασκευή 7 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Ναύπλιο, της γνωστής στους ανθρώπους του κλασικού αθλητισμού αφού πραγματοποιείται για πάνω από 30 χρόνια, ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. (Επιτροπή Ανάπτυξης Κλασικού Αθλητισμού Βάσης).

Στο συνέδριο συμμετέχουν οι πρόεδροι και τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ όλης της χώρας και αποτελεί από τις κορυφαίες διαδικασίες της Ομοσπονδίας καθώς αναπτύσσονται μια σειρά από καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του οικοδομήματος του στίβου στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Μπόλλας μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ χαιρέτησε τους συνέδρους και κάλεσε τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Ναυπλίου ο οποίος καλωσόρισε τους Συνέδρους στην πόλη του, ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το έλλον του κλασικού αθλητισμού ενώ αντάλλαξε αναμνηστικά με τον πρόεδρο τυ ΣΕΓΑΣ.

Πρώτος στο βήμα της ΕΠΑΚΑΒ ανέβηκε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος ο οποίος τόνισε: «η φετινή ήταν μα εξαιρετική χρονιά, η καλύτερη των τελευταίων χρόνων και εκ μέρους του ΔΣ θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και προς όλη την οικογένεια του στίβου για τις μεγάλες επιτυχίες που πετύχαμε».
Αναφέρθηκε μετά στο σχέδιο του αθλητικού νόμου ο λέγοντας πως αντί να είναι ένα σύγχρονο εργαλείο και να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες απαιτήσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού δυστυχώς είναι σε λάθος κατεύθυνση.
Στη συνέχεια ο κ Παναγόπουλος ανέλυσε τις κατευθύνσεις του ΣΕΓΑΣ προς τη διεθνή αθλητική κοινότητα. «Εχουμε κάνει πάρα πολλές παρεμβάσεις με γραπτές προτάσεις μας προς τις διεθνείς Ομοσπονδίες εκφράζοντας τόσο την αγωνία μας σχετικά με το μέλλον του στίβου, την διοργάνωση αγώνων αλλά ενστάσεις και τον προβληματισμό μας γύρω από τις εξελίξεις, τις επιχειρούμενες αλλαγές σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο στην Ευρώπη και Παγκοσμίως, όπως πχ το ράνκινγκ».
Για το εσωτερικό ζήτησε περισσότερη δουλειά και πάθος για την επίτευξη των στόχων, με την ευχή «και το 2019 να έχουμε πετύχει πάλι τους στόχους μας και έναν απολογισμό επίσης με θετικό πρόσημο».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ο οποίος τόνισε ότι οι φετινές επιτυχίες μας χαροποιούν ιδιαίτερα «γιατί τις πέτυχαν αρκετοί νέοι αθλητές και αθλήτριές μας και ιδιαίτερα γιατί μέσα στην κρίση τροφοδοτείται το οικοδόμημα του στίβου από τη βάση, επίσης μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί τα ειδικά χαρακτηριστικά, ποσοτικά και ποιοτικά είναι θετικά. Αυξήθηκε ο αριθμός έκδοσης νέων δελτίων, αυξήθηκε ο αριθμός νέων σωματείων, αυξήθηκε ο αριθμός νέων αθλητών και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».
«Η επόμενη διετία είναι μια αρκετά δύσκολη αγωνιστική περίοδος κι αυτό λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που είναι το Φθινόπωρο και επιμηκύνει την ετοιμότητα των πρωταθλητών και δεύτερον γιατί η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα και στόχος μας είναι να παραμείνουμε σε αυτή. Παράλληλα όμως είμαι αισιόδοξος κυρίως γιατί μια καινούργια γενιά θα ενισχύσει τις ομάδες μας και στα αγωνίσματα δρόμων στα οποία τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε βαθμολογική προσφορά» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ.

47580510 2277372425918749 5603367750593413120 nΣτη συνέχεια ο κ Σεβαστής αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό λέγοντας: «Η Πολιτεία αντί να μας βοηθήσει μας δημιουργεί προβλήματα και συνεχώς απαξιώνει τις προσπάθειές μας. Το Νομοσχέδιο που πρόσφατα παρουσιάστηκε, αν γίνει Νόμος και αν δεν διαλύσει τον αθλητισμό, το λιγότερο που θα πετύχει είναι η διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αυτό το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν μας βοηθάει αλλά δημιουργεί πρόσθετα ζητήματα με αναχρονιστικές διατάξεις. Ολα αυτά τα έχουμε επισημάνει και έχουμε τοποθετηθεί δημοσίως απαιτώντας να αλλάξουν προς την σωστή κατεύθυνση».

Oι εργασίες της ΕΠΑΚΑΒ 2018 συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν για την πρώτη μέρα με τον Εθνικό Προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα να κάνει τον αγωνιστικό απολογισμό και να αναλύει τον τρόπο πρόκρισης για τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις ενώ η πρώτη ημέρα έκλεισε με τον απολογισμό της επιτροπής επιμόρφωσης και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς από τον πρόεδρο της επιτροπής επιμόρφωση και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Σπύρο Κέλλη.

47681279 329449967651923 1835691145686941696 n

Κατεβάστε την εφαρμογή