Κιπτσόγκε – Ιμπαργκουέν οι κορυφαίοι, στο Μονακό και ο Καραλής

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Κατρίν Ιμπαργκουέν αναδείχθηκαν κορυφαίοι στο Γκαλά της IAAF, το οποίο έγινε σήμερα στο Μονακό. 

Ο Κενυάτης κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο  χάρη στο 2.01.39, το οποίο πέτυχε στον μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο Κιπτσόγκε έγινε ο πρώτος αθλητής του μαραθωνίου, που αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από την IAAF. Στις γυναίκες, κορυφαία αναδείχθηκε η Κατρίν Ιμπαργκουέν, που για μία ακόμη χρονιά ήταν εντυπωσιακή. Η Κολομβιανή κατέκτησε το διαμάντι τόσο στο τριπλούν, όσο και στο μήκος, ενώ κατάφερε να κάνει το ίδιο νταπλ και στο διηπειρωτικό κύπελλο. Κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο φοβερός Αρμαντ Ντουπλάντις, ο άλτης των 6,05 μ. στο επί κοντώ, ενώ κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων Σάντι ΜακΛάουλιν.

Εκπροσώπηση στη διοργάνωση είχε και η χώρα μας, χάρη στον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος τιμήθηκε από την IAAF για το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20, που σημείωσε τον περασμένο χειμώνα. Ο νεαρός είχε ξεπεράσει τα 5,78 μ., επίδοση που ήταν παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας του.

Κατεβάστε την εφαρμογή