To E.B.EA βράβευσε τους μαραθωνοδρόμους

φωτογραφία: eurokinissi
Σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών βράβευσε τους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθώνιο δρόμου, που διεξήχθη παράλληλα με τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, οι δράσεις του οποίου άρχισαν σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ο πρόεδρος του E.B.EA, Κωνσταντίνος Μίχαλος παρέδωσε τα βραβεία και στα έξι τιμώμενα πρόσωπα.
Από πλευράς ανδρών, στον πανελληνιονίκη του μαραθώνιου Κώστα Γκελαούζο, καθώς και στους Χριστόφορο Μερούση και Παναγιώτη Καραϊσκο, που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση.

Αντίστοιχα, στις γυναίκες από τον κ. Μίχαλο βραβεύτηκαν η νικήτρια του πανελληνίου πρωταθλήματος, Ελευθερία Πετρουλάκη, η Στεφανία Λοεντιάδου, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση και η 3η του αγώνα, Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο.

«Είναι χαρά και τιμή μου να βραβεύω τους νικητές και τις νικήτριες του πανελληνίου πρωταθλήματος μαραθώνιου.
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας έχει απόλυτη σχέση με το τριήμερο των εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ και Επιχειρηματικότητας, καθώς εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον τομέα της επιχειρηματικότητας» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος στην τοποθέτησή του, χαρακτήρισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας σαν «την επιτομή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που άρχισε από το 2006, για την αναβάθμιση του Μαραθώνιου της Αθήνας, όταν βρισκόταν στη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας έχει πλέον οφέλη κοινωνικά, οικονομικά και αγωνιστικά.  Προσφέρει στον ΣΕΓΑΣ ιδία έσοδα για τη στήριξη όλου του οικοδομήματος του κλασικού αθλητισμού. Αποτελεί τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.
Ο γενικός συντονιστής του Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας, Μάκης Ασημακόπουλος, από την πλευρά του στάθηκε στις σταθερές συνεργασίες τα τελευταία 12 χρόνια, που έχουν γιγαντώσει τη διοργάνωση.

«Εάν δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, δεν μπορεί να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ίδια ομάδα είναι μεγάλο πλεονέκτημα. 
Η ηγεσία της Ομοσπονδίας εμπιστεύτηκε τα επαγγελματικά στελέχη, εκμεταλλευτήκαμε την τεχνογνωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το 2006 παραλάβαμε ένα μαραθώνιο με 4.000 συμμετοχές και τον φθάσαμε στις 55.000. Αυτός ο αριθμός είναι τα όριο, όχι ο στόχος» τόνισε ο Μάκης Ασημακόπουλος, αναλύοντας τους βασικούς πυλώνες στρατηγικής που ακολουθήθηκαν.
Καλεσμένη στην εκδήλωση ήταν και η Μαρία Πολύζου, με την κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ στο μαραθώνιο δρόμο, να δίνει το δικό της στίγμα, αναφορικά με την επίτευξη στόχων.

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί πια έναν σπουδαίο τουριστικό και αθλητικό προορισμό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για το πώς εξελίχθηκε» τόνισε η Μαρία Πολύζου και πρόσθεσε: «Πρέπει πάντα να υπάρχει ένας στόχος και να δουλεύεις γι αυτόν, πάνω σε αυτόν. Πρέπει να μαθαίνεις, κυρίως από τις ήττες και να μπορείς να βλέπεις ποιοι πραγματικά σε στηρίζουν και να τους επιβραβεύεις. Απαιτείται υπομονή, επιμονή και πάνω από όλα οραματισμός. Και όπως λέω πάντα, το ταξίδι της ζωής δεν τελειώνει ποτέ». 

 
   

Κατεβάστε την εφαρμογή