Συγκίνηση στην παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του Ύμνου του Μαραθωνίου

Μια ξεχωριστή και ιστορικής σημασίας στιγμή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στις 11. 00 το πρωί στις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Δέκα λεπτά πριν κόψει το νήμα του τερματισμού ο φετινός νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, το Στάδιο πλημμύρισε από τη μελωδία που συνέθεσε ο Γιώργος Θεοφάνους στην παγκόσμια πρώτη εκτέλεσή της κι η οποία κι αποτελεί πλέον τον Ύμνο του Μαραθωνίου της Αθήνας υπό τον τίτλο “Νενικήκαμεν.

Συγκίνηση και δυνατό χειροκρότημα ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου που υποδέχτηκε θερμά το νέο σύμβολο του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, το οποίο δημιουργεί δυνατά συναισθήματα. 
 “Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα που δεν θα το είχα καταφέρει αν είχα σκεφτεί το μέγεθος του. Κατάφερα να συνθέσω τον ύμνο μόνο με την καρδιά. Κι οι αθλητές άλλωστε το ίδιο δεν κάνουν; Αν σκέφτονταν ότι πρέπει να διανύσουν 42.195 μ. πιθανόν να μην το αποφάσιζαν. Τρέχουν με την καρδιά τους” είπε αμέσως μετά την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του ύμνου ο δημοφιλής συνθέτης των πολλών μεγάλων επιτυχιών, Γιώργος Θεοφάνους, φανερά συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου.

Τον ύμνο που έχει τον τίτλο “Νενικήκαμεν” ερμήνευσαν σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του  Τάσου Συμεωνίδη με σολίστες τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη, και την μεσόφωνο Ινέζ Ζήκου και τη Χορωδία της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Τη σύνθεση του Γιώργου Θεοφάνους ενορχήστρωσε ο εξάρχοντας βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σουσάμογλου.
Τα τεκταινόμενα πάνω στην ειδική σκηνή που θα είχε στηθεί στην κονίστρα του σταδίου παρακολούθησαν όχι μόνο οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι στο στάδιο, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, καθώς τόσο ο Μαραθώνιος όπως και οι αγώνες μικρότερων αποστάσεων που τον πλαισιώνουν θα μεταδίδονται «ζωντανά» από τη συχνότητα της ΕΡΤ. 

Κατεβάστε την εφαρμογή