Συνεργασία και δουλειά για να συνεχίσουν τα εξαιρετικά αποτελέσματα

 

Η ετήσια συνάντηση των ομοσπονδιακών τεχνικών με την ηγεσία της διοίκησης και τους επιτελικούς τεχνικούς έγινε σήμερα στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ με βασικό στόχο τον προγραμματισμό του επόμενου έτους, αλλά και τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, μιλώντας στους τεχνικούς τους ευχαρίστησε για τις εξαιρετικές επιτυχίες, που πέτυχαν το 2018 και φυσικά τους προέτρεψε να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, προκειμένου το 2019 να δοθεί συνέχεια στα καλά αποτελέσματα.

“Να σας ευχαριστήσω για την καθοριστική σας συνεισφορά σας στη χρονιά που πέρασε. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα οφείλονται στις δικές σας προσπάθειες και των αθλητών σας. Σας αξίζουν έπαινοι, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους επιτελικούς προπονητές μας, το ιατρικό επιτελεία, αλλά και στα διοικητικά στελέχη της ΕΠΑΣ για τον σωστό προγραμματισμό κυρίως στους αγώνες.

Ο πήχης πλέον είναι ψηλά, η χρονιά που ακολουθεί είναι δύσκολη, καθώς το Παγκόσμιο γίνεται τέλος Σεπτεμβρίου. Το 2019 είναι χρονιά στην οποία καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε πως το 2018 δεν ήταν τυχαία στιγμή στο χρόνο, αλλά θα έχει συνέχεια. Και καλούμαστε να το πετύχουμε σε μία απαιτητική χρονιά. Το 2019 η προσπάθεια θα πατήσει στα χνάρια των τελευταίων χρόνων, ότι βάλαμε θα συνεχιστεί ελπίζω και με βελτιώσεις. 

Ο ελληνικός στίβος αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα, στην έκδοση δελτίων, στις συμμετοχές στους αγώνες, στις διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, σε ένα γενικότερο περιβάλλον που ακολουθεί αντίθετη πορεία. Έχουμε σοβαρά θέματα με τις Υποδομές. Το Πανθεσσαλικό εξοπλίστηκε με δική μας προσπάθεια, ωστόσο είναι ένα στάδιο στο οποίο ακόμη δεν μπορούν να γίνουν αγώνες.

Από την άλλη έχουμε παρεμβάσεις Νομοθετικές, που έρχονται να αλλάξουν το καθεστώς και αντί να έρθει ένας νέος Νόμος να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, έρχεται Νομοσχέδιο που κάνει μπαλώματα, τα περισσότερα από το οποία είναι στη λάθος κατεύθυνση”, είπε αρχικά ο Κώστας Παναγόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε και στο τοπίο που επικρατεί στο χώρο του στίβου σε παγκόσμιο επίπεδο. 
“Τα τελευταία χρόνια το άθλημα μας παγκοσμίως κατευθύνεται σε λειτουργία με βάση τα χρήματα και όχι το όραμα, κατευθύνεται με βάση τις ανάγκες των μάνατζερ και όχι των αθλητών”. 

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της ΕΠΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, είπε: “Δείχνουμε εμπιστοσύνη στον Έλληνα προπονητή στίβου, πράγμα που το δικαιώνετε μέσα από τα αποτελέσματα. Φέτος καταφέρατε και φτάσατε τους αθλητές στην κορύφωση τους στη διοργάνωση που έπρεπε.  Είναι αλήθεια πως οι μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού στίβου έχουν έρθει από Έλληνες προπονητές. Διπλά και τριπλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και το αποτέλεσμα. Η δική μας δουλειά είναι να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όλο και περισσότερα μέσα και να δημιουργούμε το περιβάλλον, που θα δημιουργεί όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στη δουλειά σας. Είναι αλήθεια πως δεν το πετυχαίνουμε πάντα. Τις περισσότερες φορές δεν οφείλονται στις δυνατότητες της ομοσπονδίας, αλλά σε εξωγενείς παράγοντες και την πολιτεία. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στο θέμα υποδομών και εξοπλισμών. Το παλεύουμε. Έχουμε διατηρήσει όλες τις δομές, προκειμένου να λειτουργήσει ο υψηλός αθλητισμός. Το ίδιο συμβαίνει και στη βάση του αθλητισμού και τα σωματεία, ώστε και τα επόμενα χρόνια να έχουμε αθλητές ικανούς να διακριθούν. Η ομοσπονδία μας, το άθλημα μας είναι σε ζωντανή πορεία ανανεώνεται, βελτιώνεται και προσπαθεί να λύσει ζητήματα. Τις επιτυχίες τις δικές σας και των αθλητών σας, τις καρπώνεται η πολιτεία άδικα, αφού δεν έχει προσφέρει σε εσάς και εμάς αυτά που έπρεπε. Μας λείπουν βασικά εργαλεία και δεν υπάρχει η ανταπόκριση από την πολιτεία. Αυτό τον καιρό κάνουμε με τον πρόεδρο συντονισμένη προσπάθεια να βρούμε λύση στο Λεκανοπέδιο σε σχέση με τα στάδια. Υπάρχουν στον ορίζοντα λύσεις για στάδια τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Σχιστό, αλλά και προπονητήριο ρίψεων στους Θρακομακεδόνες”.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε και στους αγωνιστικούς στόχους. ” Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη διετία με κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει από τώρα να δούμε αν θα κλείσουμε κάποιο προπονητικό κέντρο για την προετοιμασία της ομάδας στην Ιαπωνία, πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και πάνω σε αυτό περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις. Το 2019 θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου η ομάδα μας είναι στη Σούπερ Λίγκα, διοργανώσεις που αποτελούν στόχο μας”, είπε.

Στη συνέχεια ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με την εικόνα των αθλητών μας σε όλες τις κατηγορίες τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα έκανε ανάλυση της απόδοσης αθλητών και αθλητριών που αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο εθνικός προπονητής στη διάρκεια της ομιλίας του στάθηκε τόσο στη σωστή δουλειά που έγινε το 2018 και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεργασία με τους προπονητές, ενώ ανέλυσε τους αγωνιστικούς στόχους της νέας χρονιάς. Παράλληλα ο Κουτσιώρας επέστησε την προσοχή των προπονητών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον σωστό προπονητικό προγραμματισμό, το ντόπινγκ, ενώ τους προέτρεψε να καταθέσουν από τώρα τον σχεδιασμό τους για τη νέα χρονιά.

Τη λειτουργία του προγράμματος “I Run Clean”, το οποίο θα είναι βασική προϋπόθεση για συμμετοχή σε διοργανώσεις της ΕΑΑ το 2020, παρουσίασε ο εθνικός προπονητής Κ20, Χρήστος Μελέτογλου.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι προπονητές, που είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν σε ζητήματα που τους απασχολούν.

Κατεβάστε την εφαρμογή