Ο Μανώλης Μητσιάς στο Gala βράβευσης των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου

 
Παρών στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του δρομικού κινήματος, στο έκτο ετήσιο Γκαλά Βραβεύσεων των Καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου για το 2018 (AIMS Best Marathon Awards Gala), που θα

πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Μαραθωνίου, την Αθήνα, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, θα είναι και ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο σπουδαίος Έλληνας ερμηνευτής θα τραγουδήσει για τους 500 και πλέον έλληνες και ξένους καλεσμένους του Gala, το οποίο θα φιλοξενηθεί από τις 19.30 έως τις 21.00 στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από την ΕΡΤ.

Στο Γκαλά Βραβεύσεων της AIMS με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, ο Μανώλης Μητσιάς θα ερμηνεύσει τρία εμβληματικά τραγούδια που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο σύγχρονο ελληνικό μουσικό στερέωμα: το «Ερωτικό (Με μια πιρόγα)» σε στίχους Άλκη Αλκαίου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, τον «Τσάμικο» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι και τη σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ».  Τον Μανώλη Μητσιά στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και στο μπουζούκι ο Ηρακλής Ζάκας.

Ο Μανώλης Μητσιάς ασχολήθηκε από μικρός με τη βυζαντινή μουσική, ψέλνοντας στην εκκλησία του χωριού, στην περιοχή της Χαλκιδικής. Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα ήταν βυζαντινοί ύμνοι, παραδοσιακά της ιδιαίτερης πατρίδας του και αργότερα λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας 1950-1960.  Εκείνο το διάστημα ανακάλυψε μουσικά τραγούδια των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία του καθόρισαν τη μουσική του διαδρομή. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Μανώλης Μητσιάς σφραγίζει με το προσωπικό του ήθος και ύφος το ελληνικό τραγούδι.

Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Δήμο Μούτση, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Μάριο Τόκα, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Λουκιανό Κηλαϊδόνη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Σταμάτη Σπανουδάκη, Γιάννη Σπανό, Ηλία Ανδριόπουλο, Χρήστο Νικολόπουλο, Θεόδωρο Δερβινιώτη, Νότη Μαυρουδή, Λίνο Κόκκοτο, Διονύση Τσακνή, Λάκη Παπαδόπουλο, Αντώνη Βαρδή, τον Γιουγκοσλάβο Kiki Lasendric και την Ελένη Καραΐνδρου.

Επίσης συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους ποιητές και στιχουργούς όπως τους Γιώργο Σεφέρη, Νίκο Γκάτσο, Νίκο Καρούζο, Μάνο Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Άλκη Αλκαίο, Λίνα Νικολακοπούλου και ερμήνευσε έργα του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, Κωστούλας Μητροπούλου και Γιάννη Λογοθέτη καθώς επίσης και ύμνους του Αγιορείτη Μοναχού Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη.

Έχει τραγουδήσει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, στο Μπουένος Άιρες, το Μοντεβιδέο, την πόλη του Παναμά, το Σαο Πάολο, το Σικάγο, το Τορόντο, το Σύδνεϋ, τη Μπρατισλάβα και το Λος Άντζελες και έχει δώσει συναυλίες σε στάδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε αναγνωρισμένους διεθνώς συναυλιακούς χώρους και παραδοσιακά θέατρα όπως το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το John F. Kennedy Center for the Performing Arts της Ουάσιγκτον, το Albert Hall του Λονδίνου, το St. Stephen’s Cathedral της Βιέννης,  το Lincon Center και το Carnagy Hall της Νέας Υόρκης

 

 

 

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή