Οι συμμετοχές στον τελικό του Run Greece

Το Run Greece έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μέρος του μεγάλου κύματος δρομέων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Σε μια καινοτομία της διοργάνωσης, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να διεξάγει τον τελικό της σειράς, που έχει καθιερώσει, παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ετσι, στον 36ο Αγώνα παρέα με τους δρομείς, θα βρίσκεται και η «συντροφιά» των εκπροσώπων των επτά πόλεων που φιλοξένησαν τη σειρά Run Greece. Πρόκειται για τους είκοσι αθλητές και αθλήτριες που επέλεξαν οι Περιφέρειες από τις πόλεις Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδος. 

Η εκκίνηση του τελικού «Αγώνα Δρόμου 3χλμ. ERGO» θα δοθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 10:35 επί της Βασ. Σοφίας στο ύψος οδού Ζαχάρωφ, στο 39.195χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 

Να θυμίσουμε τον τρόπο διεξαγωγής του τελικού

Ο τελικός του Run Greece εντάσσεται στο πλαίσιο του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου και θα διεξαχθεί αγώνας 3χλμ. στον οποίο θα συμμετάσχουν όσοι αθλητές κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από τους προηγούμενους επτά αγώνες.

Κάθε πόλη θα έχει τους δικούς 20 εκπροσώπους (10 άνδρες και 10 γυναίκες) οι οποίοι προέρχονται από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Συνολικά, στον αγώνα 3χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10.35 το πρωί της Κυριακής (11/11), θα αγωνιστούν 140 αθλητές εκπροσωπώντας τόσο τις πόλεις τους στην ομαδική βαθμολογία όσο και τους εαυτούς της στην ατομική.

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών – Γυναικών), είναι ο αριθμός που μας δίνει το σύνολο των συμμετεχόντων στη γραμμή εκκίνησης (αν στη γραμμή εκκίνησης είναι 70 Άνδρες και 70 Γυναίκες, ο/η πρώτος-τη θα πάρουν 70 βαθμούς). Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.

Σε όλους τους μετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Στη νικήτρια ομάδα ανδρών και στη νικήτρια ομάδα γυναικών θα απονεμηθεί αναμνηστικό κύπελλο, που θα παραλάβει ο συντονιστής της ομάδας. 
Θα δοθούν χρηματικά έπαθλα (2.500 ευρώ) στις νικήτριες ομάδες της ομαδικής βαθμολογίας ανδρών και γυναικών.

Οι συμμετοχές

Κατεβάστε την εφαρμογή