Τα παλιά σας παπούτσια ξανατρέχουν

Έχετε αθλητικά παπούτσια που:
·         Δεν έχουν τρύπες
·         Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει
·         Δεν έχουν άλλες αισθητικές αλλοιώσεις;


Αν ναι, ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ…Δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση.
Στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής με κεντρικό άξονα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα επαναληφθεί η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο.

Όλοι μαζί αθλητές, θεατές, και λοιποί συντελεστές της διοργάνωσης ανεξαρτήτως ηλικίας συμμετέχουμε στη δράση φέρνοντας σε σηματοδοτημένο σημείο στην είσοδο της ERGO MARATHON EXPO αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το μέγεθος. Το πρόγραμμα φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).
 
Τα παπούτσια σας θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο όπου και θα γίνει διαλογή βάσει της κατάστασής τους και κατανομή τους ανά μέγεθος. Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς οι οποίοι τα διανέμουν στους συνανθρώπους μας.
Τα περασμένα χρόνια συλλέχθηκαν και προωθήθηκαν περίπου 4000 ζευγάρια παπούτσια με κύριους αποδέκτες κοινωνικές δομές δήμων (κοινωνικές ιματιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία) της χώρας  αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων.

 Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας για ακόμη μια φορά είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη στην Ελλάδα. Ας συμμετέχουμε όλες κι όλοι με αυτή την απλή κι ανέξοδη χειρονομία.
H  «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση/αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, που από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο τομέα της σχέσης αθλητισμού και περιβάλλοντος. Οι δράσεις της προωθούν τους 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Περισσότερα για τη δράση συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:
http://teamfortheworld.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/teamfortheworld1/

Κατεβάστε την εφαρμογή