Μερούσης και Καραΐσκος με αξιώσεις στη γραμμή εκκίνησης του 36ου ΑΜΑ

Ο Χριστόφορος Μερούσης και ο Παναγιώτης Καραΐσκος πλαισίωσαν τον Κώστα Γκελαούζο στο βάθρο των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μαραθωνίου του 2017.

Οι δύο δρομείς του Σταύρου Καρρέ θα είναι και φέτος φαβορί για μια θέση στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση.

Ο Μερούσης έχει αναδειχθεί άλλωστε τέσσερις φορές πρωταθλητής στο πρόσφατο παρελθόν και διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το βιογραφικό του με νίκες στη διοργάνωση.

“Πρόκειται για έναν εξαιρετικά έμπειρο αθλητή, ο οποίος ξέρει καλά την αυθεντική διαδρομή, τις δυσκολίες της, αλλά και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει για να αντεπεξέλθει. Όλα αυτά του επιτρέπουν να έχει το δικαίωμα να σκέφτεται πως μπορεί να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Πριν από λίγες ημέρες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο δικέφαλο, το οποίο τον κράτησε λίγο πίσω και αυτό είναι ο μόνο που μας προβληματίζει σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής (11/11)”, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός για τον 38χρονο δρομέα. Αθλητής της λεγόμενης νέας γενιάς μαραθωνοδρόμων είναι ο Παναγιώτης Καραϊσκος. Ο 30χρονος τον Αύγουστο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, στην πρώτη του συμμετοχή με την εθνική ομάδα.

“Ο Παναγιώτης για πρώτη φορά θα τρέξει δύο μαραθώνιους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε δεν ξέρω πως θα αντιδράσει σε αυτές τις συνθήκες. Παρόλα αυτά η προετοιμασία του έχει πάει πολύ καλά και θεωρώ πως, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο των νικητών. Είναι ένας αθλητής που έχει την προοπτική να διεκδικήσει στο εγγύς μέλλον επιδόσεις στο 2.20.00”, είπε. Στον μαραθώνιο της Αθήνας θα αγωνιστεί και η Σόνια Τσεκίνη, που επίσης γυμνάζεται με τον Σταύρο Καρρέ. “Είχε έναν τραυματισμό που την κράτησε πίσω, ωστόσο θεωρώ πως μπορεί να έχει μια καλή παρουσία”, συμπλήρωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Κατεβάστε την εφαρμογή