Γλυκερία Τζιατζιά: «Ο Μαραθώνιος είναι ένα στοίχημα για μένα»

Η Γλυκερία Τζιατζιά μετράει αντίστροφα για τη δεύτερη προσπάθειά της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και τη δεύτερη γενικά σε αγώνες δρόμου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποφάσισε από πέρσι να αφήσει τους αγώνες Βουνού και να ασχοληθεί με το Μαραθώνιο.

Η πρώτη «γεύση» ήταν γλυκιά, καθώς κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου. «Η παρουσία μου πέρσι ήταν θετική και μου πρόσφερε πολλά, μου έδωσε κίνητρο να δουλέψω περισσότερο. Δυστυχώς μετά είχα δύο απανωτούς τραυματισμούς που με κράτησαν πίσω. Ένα πρόβλημα στο ισχίο και ένα κάταγμα κόπωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τρέξω μέχρι τον Ιούνιο. Από τις 20 Ιουλίου άρχισα ουσιαστικά να προπονούμαι εντατικά, αλλά επέλεξα να μην κατέβω σε αγώνες για να μην κάνω κάποια επιβάρυνση. Παρόλα αυτά θέλω την Κυριακή να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είναι ένα στοίχημα για μένα. Τον τελευταίο μήνα προετοιμασίας μου τον πέρασα στα Τρίκαλα και είμαι καλύτερα», δήλωσε η δρομέας του Παναθηναϊκού Α.Ο., που φέτος άνοιξε και ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της, καθώς παντρεύτηκε και ζει στη Σαντορίνη.

Το 2017 τερμάτισε στη δεύτερη θέση σε 2 ώρες 51.14, που είναι και το ατομικό της ρεκόρ, αλλά η ίδια πιστεύει πως έχει πολλά ακόμη να δώσει στην απόσταση των 42.195μ. «Αποφάσισα πως αυτό είναι το αγώνισμα που θέλω να ασχοληθώ. Πιστεύω ότι έχω την αντοχή και τη δύναμη και επίσης, είμαι υπομονετική. Θα δω που βρίσκομαι την Κυριακή και μετά θέλω να μετάσχω την άνοιξη και σε ένα μαραθώνιο στο εξωτερικό», είπε.

Όσον αφορά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που έχει εντάξει στο πρόγραμμά της: «Είναι ένας αγώνας με πολλά συναισθήματα. Αγωνιστικά είναι δύσκολος και σε καταπονεί πολύ, αλλά αυτό όμως τον κάνει να σου δίνει επιπλέον κίνητρο», κατέληξε η 26χρονη πρωταθλήτρια.

Κατεβάστε την εφαρμογή