Ο όμιλος Ακμή για πέμπτη χρονιά στο πλευρό της ομοσπονδίας

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στέκεται δίπλα στην ομοσπονδία και στηρίζει αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας, σε μία από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκπονεί ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια.

 

Στο κατάμεστο από σπουδαστές Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, και της Προέδρου της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Σταματίας Γεωργαντή.Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τον ΣΕΓΑΣ για 5η συνεχή χρονιά, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών σε πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι με αφορμή τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ «κατεβαίνει» στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Κυριακής, πιο δυνατό από ποτέ με την «ΑΚΜΗ Running Team». Φέτος η δρομική ομάδα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ –η οποία αριθμεί περισσότερους από 150 δρομείς, σπουδαστές και σπουδάστριες από όλες τις ειδικότητες– «τρέχει» για τη διάδοση του μηνύματος της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ενός πολύ σημαντικού φορέα, ο οποίος στηρίζει τη μητέρα και το παιδί σε ανάγκη.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος,  έκανε γνωστό πως η ομοσπονδία θα στηρίξει μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα της, την «Κιβωτό του Κόσμου», δίνοντας έτσι συνέχεια στις δράσεις που ξεκίνησαν πέρυσι και αφορούν στην ενίσχυση φορέων που στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Στο ΣΕΓΑΣ δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην προσπάθεια οι αθλήτριες και οι αθλητές μας να μην πρωταγωνιστούν μόνο στους στίβους των σταδίων, αλλά και στον στίβο της μόρφωσης και αργότερα στον εξίσου απαιτητικό και πολύ δύσκολο στίβο της ζωής. Θέλουμε να προωθούμε τη διπλή καριέρα των αθλητών μας και η συνεργασία μας με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ, έναν από τους κορυφαίους ομίλους στην Ελλάδα, μας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Ο όμιλος Ακμή επιλέγει να ενισχύει φορείς, που στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο πάτερ Αντώνιος, η “Κιβωτός του Κόσμου” κάνουν εξαιρετικό έργο και μεγάλη προσπάθεια, αφού στηρίζουν μητέρες και παιδιά να σταθούν στα πόδια τους. Ο ΣΕΓΑΣ επιλέγει στον αμέσως επόμενο μαραθώνιο κάθε χρονιάς, να στηρίζει μέσα από το δικό του πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, τον φορέα που έχει επιλέξει ο όμιλος Ακμή. Η αρχή είχε γίνει πέρυσι με το Iνστιτούτο Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsi» και θα συνεχιστεί με την «Κιβωτό του Κόσμου», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Στον χαιρετισμό του, ο Σύμβουλος Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Βαγγέλης Ροδόπουλος, τόνισε ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ παραμένει πιστό στη δέσμευσή του να υποστηρίζει τη συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια των νέων πρωταθλητών και πρωταθλητριών του ΣΕΓΑΣ, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σπουδάσουν την ειδικότητα που επιθυμούν.Παράλληλα, ο Βαγγέλης Ροδόπουλος, καλωσορίζοντας την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, αναγνώρισε και επιβράβευσε το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που υλοποιεί σε ποικίλες συνιστώσες του κοινωνικού φάσματος και δεσμεύτηκε πως το ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα παραμείνει αρωγός και συνοδοιπόρος της ΚΙΒΩΤΟΥ σε κάθε της «ταξίδι».

Παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», κα Σταματία Γεωργαντή, τόνισε: «Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και θέλω να ευχαριστήσω με τη σειρά μου και εκ μέρους όλου του διοικητικού συμβουλίου της ΚΙΒΩΤΟΥ αλλά και όλων των παιδιών το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για αυτή την εκδήλωση. Είναι πολύ συγκινητικό που μας συμπεριλάβατε σε αυτή τη δραστηριότητα και σίγουρα μας βοηθάει πάρα πολύ».

Τέλος, ο Πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, εμπνευστής και ιδρυτής του εγχειρήματος της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, δήλωσε μέσω βίντεο: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σπουδαστές αλλά και τους εργαζόμενους του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ για αυτή την ευαισθησία τους να συμμετάσχουν και να τρέξουν για την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι εξαιρετικά σπουδαίες και σημαντικές για την ΚΙΒΩΤΟ, διότι δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να συνεχίζει το δύσκολο “ταξίδι” της και παράλληλα δίνουν το οξυγόνο που χρειαζόμαστε για να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες, μόρφωσης και καλλιέργειας στα παιδιά μας».

Κατεβάστε την εφαρμογή