Η Πετρουλάκη κάνει ντεμπούτο στον μαραθώνιο στην αυθεντική διαδρομή

Στα 26 της χρόνιας η Ελευθερία Πετρουλάκη πήρε την απόφαση να κάνει το επόμενο βήμα και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον μαραθώνιο.

Κι επέλεξε να το κάνει όχι σε οποιαδήποτε διαδρομή, αλλά σε εκείνη με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας: την Αυθεντική. “Είπα να κάνω την αρχή στο πιο δύσκολο, έτσι ώστε στη συνέχεια ότι κι αν κάνω να μου φανεί εύκολο, ωστόσο είμαι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα”, είπε η Πετρουλάκη και συμπλήρωσε: “Έχω τρέξει κάποιες φορές σε 5χλμ και 10χλμ. στο πλαίσιο του μαραθωνίου, όμως, όλοι μου λένε πόσο διαφορετικό είναι να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο μαραθώνιο. Με τον προπονητή μου (σ.σ. Τάκη Γερακό) είχα πει να κάνουμε τον πρώτο αγώνα την Άνοιξη, τελικά πήραμε την απόφαση να δοκιμάσουμε στην Αυθεντική και να ξεκινήσουμε στα δύσκολα, γιατί είναι ένας σπουδαίος αγώνες με μεγάλη προβολή”.

Η Πετρουλάκη την περσινή σεζόν επέλεξε να ανεβάσει χιλιόμετρα και να επικεντρωθεί στον ημιμαραθώνιο με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στον μαραθώνιο.

Αναφορικά με το αν έχει συμβουλευτεί άλλους αθλητές για την κλασική διαδρομή, είπε: “Έχω μιλήσει με πάρα πολλούς για τις δυσκολίες της διαδρομής, τα σημεία που πρέπει να προσέξω. Σίγουρα θα είμαι αρκετά επιφυλακτική και συντηρητική, αφού δεν έχω εμπειρία στο αγώνισμα. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τις ανηφόρες, που μου πηγαίνουν και ελπίζω στις κατηφόρες να είμαι σε θέση κυνηγήσω. Μου έχουν πει πως ο κόσμος στα τελευταία χιλιόμετρα παίζει καθοριστικό ρόλο και πραγματικά ανυπομονώ να το ζήσω”. Η Πετρουλάκη θα ολοκληρώσει την Τρίτη (6/11) την προετοιμασία της στο Καρπενήσι και το πρωί της Κυριακής (11/11) θα είναι στην εκκίνηση του Μαραθωνίου με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κατεβάστε την εφαρμογή