Ο ΣΕΓΑΣ στήριξε το έργο του Ινστιτούτου “Prolepsis”

Στα γραφεία της ομοσπονδίας είχε την ευκαιρία να βρεθεί την Τετάρτη (31/10) η πρόεδροςτου  Ινστιτούτου προληπτικής, περιβαλλοντολογικής και εργασιακής Ιατρικής, “Prolepsis”, Αθηνά Λινού, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο.

Η ομοσπονδία μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου του 2017 στήριξε την προσπάθεια του Ινστιτούτου και το πρόγραμμα “Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής – Διατροφής”, μέσα από το οποίο το Ινστιτούτο παράγει εξαιρετικό κοινωνικό έργο, αφού σιτίζει σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας με κοινές δράσεις, που αφορούν τη σωστή διατροφή και την άθληση.

“Ο ΣΕΓΑΣ μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου στήριξε την προσπάθεια της “Prolepsis”, μια προσπάθεια ιδιαιτέρως σημαντική, αφού αφορά την σωστή διατροφή μαθητών σε σχολεία. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΕΓΑΣ συνέβαλε ώστε η νεότερη γενιά να μεγαλώσει σωστά και ταυτοχρόνως συνέβαλε επίσης ώστε να δοθεί λύση σε ένα δυστυχώς υπαρκτό και μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες σε ολόκληρη την Ελλάδα”, είπε με το τέλος της συνάντησης ο Κώστας Παναγόπουλος, ενώ από την πλευρά του η Αθήνα Λινού τόνισε:

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι για τη δυνατότητα που μας έδωσε ο ΣΕΓΑΣ, να προσθέσουμε αρκετά παιδιά στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με αυτόν τον τρόπο περισσότερα παιδιά μπορούν να έχουν παροχή υγιεινής διατροφής και πρόγραμμα προώθησης υγιεινής διατροφής στα σχολεία τους. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες, αφού έχουμε λάβει περισσότερες από 2.000 αιτήσεις σχολείων που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Κάθε συνεισφορά μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερα παιδιά που έχουν τεράστια ανάγκη”.  

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Ινστιτούτου εδώ.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή