Θλίψη στο Στίβο, απεβίωσε ο Άγγελος Κοκκώνης


Φτωχότερος κυριολεκτικά είναι από σήμερα ο ελληνικός στίβος, που αποχαιρετά τον πατριάρχη της στατιστικής, ανιδιοτελή εργάτη του στίβου, μα πάνω απ’ όλα αγνό φίλαθλο τον Άγγελο Κοκκώνη ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ

την περίοδο 1973-1974 ενώ ήταν ένας εκ φιλάθλων που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού, του γνωστού με τα αρχικά ΣΦΚΑ.

Ο Άγγελος Κοκκώνης γεννήθηκε στο Π. Ψυχικό το 1934. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού και στο Κολλέγιον Αθηνών. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ από όπου έλαβε το Bachelor το 1957 και το Master το 1959.
Είναι από τα παλαιότερα μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Στατιστικών Στίβου και έχει ασχοληθεί επί δεκαετίες με τα διοικητικά του κλασικού αθλητισμού, ενώ έχει διατελέσει μέλος των Δ.Σ. Εθνικού Γ.Σ. και ΣΕΓΑΣ του οποίου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας.

Ο εκλιπών «αναχώρησε» για την γειτονιά των στιβικών χθες σε ηλικία 84 ετών (ήταν γεννημένος το 1934) και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 13:00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του, θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του ενώ θα παραστεί στην κηδεία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος.

Η «αυλή του Αγγελου»   
Ο Άγγελος Κοκκώνης ήταν στο επίκεντρο μια μεγάλης παρέας στιβικών που όλοι μαζί παρακολουθούσαν τους αγώνες στίβου.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ήταν για πολλά χρόνια μέλος της «αυλής» και θυμάται για την περίοδο    
«Πολλές από τις επισκέψεις μας ήταν στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν υπήρχαν αγωνιστικές δραστηριότητες, ακόμη και ημερίδες, που να τις χάναμε. Μάλιστα, στο στάδιο «Καραϊσκάκη» είχαμε επισημάνει μια ομάδα ανθρώπων, που κάθονταν όλοι μαζί και γνώριζαν εκπληκτικά πράγματα.
 Ήταν η περίφημη «αυλή», του Άγγελου Κοκκώνη, που μετά έγινε Σύλλογος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού. Μάλιστα, ντρεπόμασταν να πάμε κοντά τους να τους μιλήσουμε και καθόμασταν δύο τρεις θέσεις παρακάτω για να ακούμε. Μαθαίναμε φοβερά πράγματα. Ρωτούσε κάποιος, για παράδειγμα, ποιος ήρθε πέμπτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά στα 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου και απαντούσαν τέσσερις μαζί! Αυτό μας βοήθησε να μάθουμε και εμείς πολλά. Μας μάθανε στίβο».

Απόσπασμα από συνέντευξη στον Τόλη Λελεκίδη στο περιοδικό athleticsmagazine.

Στη μνήμη του Αγγελου Κοκκώνη ανασύρουμε κείμενό του για την μεγάλη του αγάπη, τη Στατιστική στο στίβο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του ΣΕΓΑΣ το 1973, ως παρακαταθήκη.


 

Κατεβάστε την εφαρμογή