«Τρέχει» η συνεργασία ΣΕΓΑΣ- Πνευμολογικής Εταιρείας και στον 36ου ΑΜΑ

 
Η Ελληνική Πνευμολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας, διοργανώνει την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, συνέντευξη Τύπου στις 12:00, στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα PRIVE). 
Εκ μέρους της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας θα συμμετέχει στην συνέντευξη Τύπου η κα. Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Υπεύθυνη της Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της Ε.Π.Ε. και από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος.
 
Συνεργασία ΣΕΓΑΣ – Ε.Π.Ε.
 
Αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.) στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, σημειώνεται ότι πρόκειται για μια μακρόχρονη και εξαιρετική συνεργασία, που πραγματοποιείται, στο πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία».
 
Πιο συγκεκριμένα, για έκτη συνεχόμενη χρονιά και με το κεντρικό μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!», η Ε.Π.Ε συμμετέχει ως Επιστημονικός Εταίρος στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, υλοποιώντας ενημερωτικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών για βελτίωση της υγείας (όπως ο εμβολιασμός, η τακτική άσκηση, η αποχή από το κάπνισμα, η ισορροπημένη διατροφή, ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος) και της ποιότητας ζωής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. 
 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας, μιας απειλητικής για τη ζωή λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, που προσβάλλει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λειτουργία ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου της Ε.Π.Ε. στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2018), όπου θα πραγματοποιούνται από Ειδικούς Πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό για τις πνευμονοπάθειες.
 

Κατεβάστε την εφαρμογή