Ο Εμμανουήλ Καραλής ετοιμάζει την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση

 

Την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν ξεκίνησε ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε μακριά από την θερινή αγωνιστική δράση.

Ο νεαρός αθλητής, τον περασμένο χειμώνα κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 5,80 μ., ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας για τον ανοιχτό, αναγκάστηκε να βάλει άνω τελεία στην προετοιμασία του και να μπει σε πρόγραμμα αποθεραπείας, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στον προσαγωγό.

“Η περίοδος του τραυματισμού ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς έπρεπε να αποδεχτώ αυτό που συνέβαινε. Ωστόσο όλα πήγαν καλά και κατάφερα να ξεπεράσω τον τραυματισμό”. Ο Καραλής έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του στο γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ανδρέα Τσώνη, παρέα με την “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης, Νικόλ Κυριακοπούλου. “Προσαρμόστηκα γρήγορα στο νέο περιβάλλον και σε αυτό συνέβαλε τόσο ο προπονητής όσο και οι συναθλητές μου. Με βοηθάει πολύ η παρουσία της Νικόλ όχι μόνο σε επίπεδο προπόνησης, αλλά και ψυχολογικά. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας για την νέα χρονιά και νιώθω ήδη πολύ καλά και ανυπόμονος να μπω και πάλι στους αγώνες. Σύμφωνα με όσα έχουμε πει με τον προπονητή μου θα κάνω τους πρώτους μου αγώνες τον Ιανουάριο. Ο στόχος για τον χειμώνα είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, ωστόσο πρώτα απ΄όλα προέχει να είμαι υγιής”, κατέληξε ο νεαρός, που το 2019 έχει ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, αφού εκτός από Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού θα διεκδικήσει τη συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 (11-14/7) στο Γκάβλε της Σουηδίας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών (28/9-6/10) της Ντόχα.

Κατεβάστε την εφαρμογή