Η ολυμπιακή ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα και τα μέλη της υποσχέθηκαν περισσότερες διακρίσεις (vid)

Στην Ελλάδα επέστρεψε σήμερα η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες. Ανάμεσα τους και 13 αθλητές και αθλήτριες μας που διακρίθηκαν στη διοργάνωση, αφού κατάφεραν να κατακτήσουν δύο μετάλλια και να έχουν εξαιρετικά πλασαρίσματα.

Ο χώρος υποδοχής στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος γέμισε από τις οικογένειες και τους φίλους των μελών της ελληνικής ομάδας, ενώ τους αθλητές και τις αθλήτριες υποδέχθηκαν τόσο ο Υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. Μάλιστα ο Υπουργός έκανε γνωστό στους αθλητές που διακρίθηκαν στη διοργάνωση, πως θα ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια τους.

Μία από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας ήταν η η Ελίνα Τζένγκο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. Η νεαρή εμφανίστηκε στον χώρο υποδοχής με ένα μεγάλο χαμόγελο και παρά την κούραση του ταξιδιού ήταν ευδιάθετη και πρόθυμη να μιλήσει στους δημοσιογράφους. ” Ήταν ένας υπέροχος αγώνας, τον χαρήκαμε όλοι και ιδιαίτερα εγώ που έκανα αυτό το ρεκόρ. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ωστόσο προετοιμαστήκαμε καλά και αυτό μας επέτρεψε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερη δουλειά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κι άλλα μετάλλια και ακόμη μεγαλύτερες βολές. Το 2019 έχω ως βασικό στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ωστόσο στο μυαλό μου είναι και η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στις κορασίδες”, είπε η Τζένγκο.

Από την πλευρά της η Ολγα Φιάσκα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο βάδην, τόνισε: “Καταπληκτική η εμπειρία συμμετοχής και στους δύο αγώνες, αλλά και γενικότερα στη διοργάνωση. Στον πρώτο αγώνα κατάφερα να κάνω ρεκόρ, ενώ στον δεύτερο πήρα πολύ καλή θέση, τη δεύτερη και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία μου. Τώρα έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, όπου θα επιδιώξω να πιάσω το όριο”. Από την πλευρά του, ο εθνικός προπονητής Κ18, Αποστόλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: “Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, κυρίως λόγω της αστάθειας του καιρού. Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική εμπειρία που θα τους φανεί χρήσιμη για το μέλλον. Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από τα δύο μετάλλια, όσο και από την προσπάθεια που κατέλαβαν στο σύνολο τα μέλη της ομάδας μας”.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή