Τα νησιά γιορτάζουν την 30η επετειακή διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας θα γίνει το πρωί του Σαββάτου (20/10, 10.30) στην Κω η εκδήλωση για την 30η επετειακή διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων.

Μια διοργάνωση που έχει αντέξει στο πέρασμα των χρόνων και αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς στον νησιωτικό αθλητισμό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως πολλοί πρωταθλητές μας έχουν ξεκινήσει την καριέρα της στους συγκεκριμένους αγώνες, όπως δεν είναι τυχαίο ότι η ανάπτυξη του αθλητισμού στα νησιά βασίστηκε στη διοργάνωση, αφού με αφορμή τη διεξαγωγή αγώνων κατασκευάστηκαν και ανακατασκευάστηκαν πολλά στάδια. Στην εκδήλωση που θα γίνει πρωί του Σαββάτου στο στάδιο Ανταγόρας θα τιμηθούν αθλητές και αθλήτριες που προέρχονται από τα νησιά και διέγραψαν λαμπρή καριέρα. Η Νίκη Ξάνθου, η Αγγελική Τσιολακούδη, ο Μιχάλης Μερτζανίδης, ο Γιαννης Σμαλιός, η Χρυσοστομία Ιακώβου και ο Χριστόφορος Μερούσης είναι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν πρόσκληση και αναμένεται να είναι στην Κω για να θυμηθούν κάτι από παλιά και να θυμίσουν τις εμπειρίες τους. Από την εκδήλωση δεν ήταν δυνατόν να λείπουν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ενώ θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας της γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης και άλλοι εκπρόσωποι της αθλητικής και πολιτικής τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 30ης διοργάνωσης, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης “Αρχειακού Υλικού των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου”, όπου θα προβληθεί βίντεο, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις προηγούμενες 29 διοργανώσεις.

Τόσο η εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων όσο και οι αγώνες, θα μεταδοθούν ζωντανά σε livestreaming από το site www.giafkasports.gr.

Δείτε τις φετινές συμμετοχές και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Κατεβάστε την εφαρμογή