“Είμαι ευτυχισμένη που κατάφερα και κατέκτησα δύο μετάλλια στην ίδια σεζόν”

Στα 17 της χρόνια η Όλγα Φιάσκα κατάφερε να δείξει αγωνιστική ετοιμότητα και ωριμότητα μεγαλύτερης αθλήτριας.

Σε μια χρονιά με αρκετές απαιτήσεις ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο των νικητριών στις κορυφαίες διοργανώσεις της κατηγορίας της.

Η νεαρή αθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ κατέκτησε μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Και το κατάφερε ακολουθώντας εξαιρετική τακτική στον δεύτερο αγώνα της, στον οποίο τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

“Είμαι ευτυχισμένη που κατάφερα και κατέκτησα δύο τόσο σπουδαία μετάλλια στην ίδια σεζόν. Δεν το πιστεύω, η χαρά μου δεν περιγράφεται, είμαι βαθύτατα συγκινημένη”, δήλωσε από το Μπουένος Άιρες η νεαρή αθλήτρια και συμπλήρωσε για τον αγώνα της: “Φυσικά ο αγώνα είχε τακτική και ακολούθησα πιστά τις συμβουλές του προπονητή μου ώστε να βγάλουμε το ιδανικό αποτέλεσμα”.

Η Φιάσκα από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην κατηγορία των Νεανίδων. Έχει μπροστά της δύο χρονιά για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να διεκδικήσει τη διάκριση. “Θα προσπαθήσω φέτος να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και να κάνω εκεί μια καλή εμφάνιση. Με αγχώνει λίγο η αλλαγή της κατηγορίας, όμως, σε φυσιολογικό βαθμό, γιατί από τα 5.000 μ. βάδην θα ανέβω στα 10.000 μέτρα. Ωστόσο έχω στο μυαλό μου την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 10.000 μ. βάδην, που μου επιτρέπει να πιστεύω πως την επόμενη σεζόν θα μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου”. Η αθλήτρια από την Μυτιλήνη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πετυχαίνοντας στον πρώτο από τους δύο αγώνες ατομικό ρεκόρ (22.46.13). Η νεαρή στα 10.000 μ. βάδην έχει ατομικό ρεκόρ 48.17.60 από το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20, στα Τρίκαλα.

Κατεβάστε την εφαρμογή