Το Σάββατο (13/10) ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το Σάββατο ο 7ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή περισσότερων από 18.000 δρομέων από 56 χώρες.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται τόσο από τη μαζικότητα των συμμετοχών, που συνοδεύεται από νέο εντυπωσιακό ρεκόρ στον αριθμό των εγγεγραμμένων Ημιμαραθωνοδρόμων, όσο και από την παρουσία δρομέων υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να περάσουν από τους πρώτους την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο.

Στον Ημιμαραθώνιο, που θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, στις 18:45, με αφετηρία στο Λιμάνι, στην κατηγορία ανδρών ξεχωρίζουν οι Κενυάτες Πολ Τιόνγκ και Σάμι Κίπνετιτς, ο Ιταλός Μαουρίτσιο Λορεντζέτι, καθώς και οι Έλληνες πρωταθλητές Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Μενής και Μιχάλης Καλομοίρης

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και ο αγώνας των γυναικών με τις Βίβιαν Κεμπόι (Κένυα), Γκλόρια Μαρκόνι (Ιταλία), Ράνια Ρεμπούλη, Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, Στέφανι Λεοντιάδου, Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο, Ειρήνη Μιχαλά και Ντενίζ Δημάκη.
Τα 5χλμ των Ανδρών θα ξεκινήσουν στις 21.15 μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, το πρόγραμμά της οποίας αναμεταδίδεται και σε live streaming από τον δικτυακό τόπο http://webtv.ert.gr/ert3/.

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Κατεβάστε την εφαρμογή